Kook je niet graag, heb je geen tijd of wil je gezelligheid? Schuif aan bij “Bikken BIJ VIC” .  Afhalen is ook mogelijk. Heb je een etentje? huur VIC eens in als kok. Eten is tegen kostprijs.

Super initiatief van Victor om Bikken BIJ VIC op te zetten. Als kok op de scheepvaart weet hij als geen ander hoe om te gaan met een beperkt aanbod van groente, vlees, aardappels en fruit. Ook met restjes kan hij wat heerlijks maken. Natuurlijk wilde ik graag een succesrecept van hem met ingrediënten die ik vaak krijg in het voedselpakket of met restjes die bij iedereen nog wel eens overblijven. Dit keer een zalm- of tonijnsalade, wat met dit weer erg lekker is. Ook leuk om mee te nemen bij een picknick en een snel recept voor een feestje.

Ingrediënten:

  • gekookte aardappels
  • zilver of Amsterdamse uitjes
  • blikje zalm of tonijn
  • augurken (klein snijden)
  • peper
  • mayonaise
  • mosterd
  • geraspte worteltjes
  • ui (fijn gesneden)
  • paprika (in kleine blokjes gesneden)
  • en andere groentes die je hebt bijvoorbeeld doperwtjes, mais of (sperzie)boontjes

Aan de slag:

  • Begin met de gekookte aardappels fijn te stampen en voeg daar de mosterd, peper, mayonaise, zalm of tonijn bij.
  • Daarna de uitjes, augurk en de rest van de groentes

Koel bewaren tot je het gaat serveren.

Meer info vind je op de facebook pagina Bikken BIJ VIC