Afgelopen donderdagmiddag mocht ik weer mijn voedselpakket ophalen. Dit keer gezellig met mijn moeder, die voor alle vrijwilligers een lekker potje zelfgemaakte jam had meegenomen. De jam is gemaakt van fruit uit de moestuin van mijn ouders. Met liefde geteeld, geplukt en verwerkt en dat proef je!! Vandaar dat ik nu de dag met genoeg vitaminen kan beginnen want de eerste aardbeien van de tuin zitten al in mijn yoghurt Griekse stijl uit het pakket. Samen met plakjes banaan, acacia honing en een takje munt.  MMMMMmmmmmm… geen straf hoor!

Eenmaal thuis gekomen met alle spullen begint het uitpakken, sorteren en opruimen. Daarna gezellig samen koffie gedronken met mijn ouders met natuurlijk een koekje erbij. Want lekkere dingen genoeg in het pakket! Onder het koffiedrinken nemen we de week door en praten we elkaar bij over o.a. mijn urgentieaanvraag, kids, vrienden en familie.

Met de rundvleessoepblokjes heb ik gister al bouillon gemaakt en vanmorgen de in stukjes gesneden paprika, ui, tomaat, courgette en wortel kort aangefruit in de koekenpan en toegevoegd. Nu mag het samen met een paar takjes selderij lekker doorsudderen, zodat alle smaken er goed in kunnen trekken. Alvast klaar voor het weekend.

Ik ga nu naar De Zwaan op de Oudegracht in Alkmaar. Tussen 10.30 uur en 12.30 uur ben ik daar aanwezig om mensen op weg te helpen en te adviseren over de mogelijkheden die er zijn als je een beperkt budget hebt. Of alle andere daaraan gerelateerde vragen .

Fijn weekend!

x Sasja

 

 

 

 

× Hallo, waarmee kan ik je helpen?