Vietnamese loempia’s

Het heeft natuurlijk zijn voordelen een lieve huisgenoot te hebben die ook lekker kan koken. Afgelopen week hebben vrienden en familie al mogen proeven van het resultaat van de heerlijke Vietnamese loempia’s die we samen gemaakt hebben. Per keer maken we er 50 en die vriezen we in. Dusssss…. wanneer je maar wilt…. kun je de loempia’s hier proeven. Alleen even de frituur aanzetten of ruim olie in een pan. Van buitenstaanders vraag ik een kleine vergoeding en dan mogen jullie ze hier ophalen hoor! Niet omdat het moet.. maar omdat het kan. Lekker, snel, makkelijk en met mate gegeten ook best gezond. Goede saus erbij.. Top! Lacht

En dan nu het moment van de waarheid, het recept van de Vietnamese loempia’s:

  • – 1 pak spring roll pasty (50 stuks)
  • – 1 prei
  • – 500 gram gehakt
  • – 2 aardappels
  • – 2 uien
  • – 4 wortels
  • – evt. taugé
  • – 3 eieren

ve tsin (1 eetl), peper (beetje) , zout (1 eetl), suiker (2 eetl)

Stappenplan

  1. Was en maak de groente schoon. Snij de prei en de ui fijn. Rasp de wortels en aardappels in lange dunne slierten.
  2. Meng het gehakt in een grote ruime bak met de prei, ui, wortel en aardappel, voeg de kruiden toe en de 3 eieren, meng goed door elkaar en als laatste de taugé erbij.
  3. Haal van te voren de velletjes spring roll pasty allemaal los en leg ze op elkaar.
  4. Doe in een kom een beetje bloem met water, meng tot een dikke pap. (hiermee plak je het loempiavel vast)
  5. Haal 1 vel eraf, leg er een lepel van de gehaktmix op. Rol op tot halverwege, begin met rollen bij een punt. Vouw dan de buitenste twee punten naar het midden. Rol verder en plak het uiteinde dicht met een beetje bloempap. Herhaal dit tot de laatste vel.
  6. Bewaar de loempia’s in de vriezer. Zorg dat ze niet aan elkaar plakken. (aluminiumfolie ertussen)
  7. Bakken – zorg dat de olie goed heet is, 190 – 200 graden. Bak tot ze lekker bruin en knapperig zijn.

Heerlijk met loempiasaus. Die je kunt kopen maar ook zelf kunt maken natuurlijk.

Eet smakelijk!
Sasja x

p.s. gehakt, eieren, wortel, ui en taugé uit het pakket