Afdrukken

erwtensoep

Soort Gerecht Soep
Uit welk land Nederlands
Voorbereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 2 hours
Totaal bereidingstijd 2 hours 15 minutes
Aantal personen 10
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 500 gram spliterwten
  • 1 prei fijngesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rood of oranje paprika in stukjes
  • 1 bouillonblokje
  • 3 middelgroot aardappels geschild en in blokjes
  • 1 winterwortel in plakjes
  • zout en peper naar smaak
  • maggi naar smaak
  • 300 gram ribbetjes
  • 1 rookworst of boerenmetworst
  • 3 stengels selderijblad naar smaak
  • 1 1/4 liter water

Instructies

  1. Was de spliterwten met water. Zet op met 1 1/4 liter water samen met de ribbetjes en breng aan de kook. Het schuim eraf scheppen. Zachtjes door laten koken tot de spliterwten gaar zijn en uit elkaar vallen. Dit duurt ongeveer 1,5 uur. Roer af en toe om zodat de soep niet aanbrandt. Was en snij de groente. Haal het vlees uit de pan en maak het los van het bot. Snij fijn en schep terug. Voeg de groente en de rookworst toe en laat nog een half uurtje zachtjes pruttelen. Voeg peper,zout en maggi naar smaak toe. 

    Heerlijk met stokbrood of roggebrood met spek en mosterd.


    Uit het voedselpakket: prei, wortel, ui, selderijblad, aardappel, paprika, ribbetjes, boerenmetworst, bouillonblokje

    Gekocht: spliterwten

    Al in huis: zout, peper, maggi