Alleen al voor de geur wil je dit maken…. heerlijk!

Ik ben op het idee gekomen door een recept wat ik voorbij zag komen op het internet. De dag daarvoor had ik samen met mijn moeder boodschappen gedaan terwijl mijn auto gerepareerd werd in de garage. Even samen op pad, bijkletsen en meteen iets nuttigs doen: weekvoorraad inslaan. Thuis al gekeken wat er in de aanbieding is bij welke winkel, opgeschreven en we besloten er drie te bezoeken. De visboer stond er niet op maar daar reden we ‘toevallig’ langs… (mijn vader ook weer blij gemaakt)

Volgende week moeten de kinderen weer naar school en het is fijn om alles daarvoor al in huis te hebben. Beetje voorbereidend werk zodat ik mijn tijd en energie goed kan verdelen. Brood, beleg en drinken, groente, fruit en wat lekkers voor de overblijf. Kip in de aanbieding en een koekje voor bij de koffie, twee grote flessen wasmiddel. We kunnen er weer tegenaan. (bij het naar huis gaan kreeg ik nog snel een fles wijn in mijn handen gedrukt…thnx mam)

Nu is mijn hobby om bij de ingrediënten die ik in huis heb een recept te bedenken en deze kwam dus voorbij op het net. Perfect passend bij mijn voorraadkast! Romige kip met rijst soep. Selderij had ik nog liggen, wortels, kip en creme fraiche gister gekocht. Peper,zout, bouillonblokje, boter, ui en knoflook standaard in huis en van rijst nog een hele mand vol in de kast. In plaats van heavy cream heb ik creme fraiche gebruikt en tijm had ik helaas niet maar past er wel goed bij qua kruiden.

Afdrukken

Romige kip met rijst soep

Soort Gerecht Hoofdgerecht
Uit welk land American
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totaal bereidingstijd 30 minutes
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 1 ui klein gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 grote winterwortel in plakjes
  • 2 dubbele kipfilet in blokjes
  • 1 kip bouillonblokje
  • 1 liter gekookt water
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1,5 kop rijst
  • 1 beker creme fraiche
  • 1 klont boter
  • 1 eetlepel bloem

Instructies

  1. Smelt de boter in een braadpan en voeg de gesneden ui, wortel en selderij toe. Laat even zacht worden. Voeg de stukjes kip toe en bestrooi met peper en zout. 10 minuten bakken. Voeg de knoflook toe en roer door. Bestrooi met bloem en roer goed. Voeg de opgeloste bouillon toe en meng goed. Roer de creme fraiche erdoorheen. Beetje peper erover en daarna de rijst toevoegen. Ongeveer 20 minuten koken tot de rijst gaar is. 

    Gezond, snel en ongelooflijk lekker!

Proost en fijn weekend!