Gekruide makreel met taugé en mais

Lekker Gekruide makreel met taugé en mais

Soort Gerecht Hoofdgerecht
Uit welk land Nederlands
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 2 blikjes a 125 gram makreel in olie
  • 1 Ui
  • Olie
  • 1/2 Theelepel Laos kruiden
  • 1 Theelepel Suiker
  • 1 Theelepel Sambal oelek
  • 1 Theelepel djahé
  • 1/2 Eetlepel Azijn
  • 3 Eetlepels Ketjap manis
  • 1 Blikje Blikje mais 350 gram
  • 100 Gram Taugë
  • 1 Pak Aardappelpuree of zelfgemaakt

Instructies

  1. Maak de aardappelpuree volgens de verpakking of maak zelf een puree van gekookte aardappels, beetje peper, zout, klontje boter en een beetje melk

  2. Makreel goed laten uitlekken. 

  3. Ui snipperen en in olie zachtjes bakken

  4. Toevoegen: fijngemaakte makreel, sambal, laos, djahé, suiker, azijn, ketjap en 1/2 dl water

  5. Al roerende aan de kook brengen en 8 minuten zachtjes stoven.

  6. Taugé wassen en uit laten lekken. Mais warmen.

  7. Taugé door makreelmengsel roeren en even mee verwarmen.

Opmerkingen

De puree, makreel en mais apart serveren. Lekker met een komkommersalade.