biefstuk met rijst en groente

Soort Gerecht Hoofdgerecht
Uit welk land Japanese
Voorbereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totaal bereidingstijd 35 minutes

Ingrediënten

  • 2 rode, gele of oranje Paprika's in lange stukken gesneden
  • 2 Uien in stukjes gesneden
  • Champignons in plakjes gesneden
  • Rijst koken volgens de verpakking
  • 1 Komkommer in plakjes gesneden
  • 500 gram Biefstuk in reepjes gesneden
  • Peper, zout en ketjap manis

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de verpakking en neem de hoeveelheid die nodig is voor het aantal personen dat mee blijft eten.  Ik had Surinaamse rijst en heb 1,5 kop rijst en 3 koppen water gebruikt. Genoeg voor 3 volwassenen. 

    Snij de paprika's in lange repen en de uien en champignons in stukken. Bak eerst de uien en de paprika's zacht, voeg daarna de champignons toe en bak kort mee. Voeg dan de ketjap manis toe. Haal uit de pan. 

    Bak de in reepjes gesneden en met zout en peper bestrooide biefstuk lekker bruin. 

    Snij de komkommer in plakjes. 

    Serveer de rijst, groente, biefstuk en komkommer naast elkaar op een plat bord. 

    Eet smakelijk! 

    Uit het voedselpakket van 30 mei 2017 heb ik gebruikt: uien, paprika, biefstuk en komkommer. Uit een eerder pakket de rijst. Gekocht: champignons