Zacht pittige paprika soep

Heerlijk verse paprika soep, welke je met een beetje eigen inzet zo kunt bereiden. 

Soort Gerecht Soup
Uit welk land Nederlands
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totaal bereidingstijd 30 minutes
Aantal personen 4 Personen
Schrijver Sasja

Ingrediënten

  • 25 gram Boter
  • 4 Rode paprika's klein gesneden
  • 1 Ui klein gesneden
  • 750 ml Kippenbouillon
  • 2-4 Knoflookteentjes fijngehakt
  • Zout en Peper
  • 100 ml Room

Instructies

  1. Bak de paprika, ui en knoflook in de boter in 5 - 10 minuten zacht en gaar.

  2. Doe de kippenbouillon erbij en roer goed door. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Pureer het geheel tot een gladde massa.

  3. Evt door een zeef wrijven en teruggieten in een pan. Zet op laag vuur en voeg de room, zout en peper toe. Goed doorwarmen 5 - 10 minuten.

  4. Paprika, ui, knoflook, boter, room, kippenbouillon, stokbrood en bolletjes uit het pakket