Recept van de week: hachee

Recept van de week: hachee

Lekker ouderwetse hachee, makkelijk om te maken. In een sudderpan of een slowcooker.

Maak er rode kool met appeltjes en gekookte aardappels bij en smullen maar.

Hachee

Lekker ouderwetse hachee

Soort Gerecht Hoofdgerecht
Uit welk land Nederlands
Keyword Hachee
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 8 uur
Aantal personen 4
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 500 gram sudderlappen (hacheevlees) in blokjes gesneden
  • 3 grote uien in ringen gesneden
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 100 gram roomboter
  • 1 flesje donker bier 300 ml
  • 500 ml bouillon van een blokje rund of groente
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepels suiker
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Snijd het rundvlees in blokjes van ongeveer 2x2 cm, bestrooi met zout en peper en de bloem. Verdeel dit goed.

  2. Snijd de uien alvast in ringen.

  3. Doe de boter in een koekenpan en laat smelten op middelhoog vuur. Bak in ongeveer 5 minuten het vlees rondom bruin. Roer steeds goed door. Voeg de uien en de suiker toe en roer door. Zet het vuur iets hoger en bak de uien nog 3 minuten mee.

  4. Schep het vlees met de uien over in een sudderpan of slowcooker. Maak alle aanbaksels in de koekenpan los met de bouillon en schenk bij het vlees. Zet de slowcooker aan op low of de sudderpan op het kleinste pitje.

  5. Schenk het bier erbij en meng alles goed door.

  6. Steek de kruidnagels in het laurierblad en leg samen met de ontbijtkoek bovenop in de pan of slowcooker. Met het deksel erop 6-8 uur laten sudderen in de slowcooker. In de sudderpan 2,5 - 3 uur. Af en toe omroeren en bij het opdienen het laurierblad met de kruidnagels verwijderen.

Heb jij een heerlijk product en wil je daar een lekker recept mee – neem contact op met mij!

× Hallo, waarmee kan ik je helpen?