Heerlijke recepten uit je voedselbank pakket of uit je keukenkast

De lekkerste pizzabodem maak je zelf – pizza di mama

De lekkerste pizzabodem maak je zelf – pizza di mama

Een krakend verse, knapperige pizza. Natuurlijk met een zelfgemaakte pizzabodem en tomatensaus. Het deeg en de saus kun je van te voren al maken. Dit bewaar je dan in de koeling. Het deeg moet wel 45 minuten rijzen. Daarna nog 10-15 minuten gloeiend heet bakken in de oven. Reken maar uit hoe laat je dan kunt eten! 

Lees meer
Indische pasteitjes met rundergehakt

Indische pasteitjes met rundergehakt

Dit recept kwam ik tegen bij de Smaakmenutie. Ik heb het wat aangepast aan de smaak van de kinderen en gekeken wat ik in huis heb. Heerlijk! 

‘Indische pasteitjes met rundergehakt’

Een heerlijk hartig bladerdeeghapje, makkelijk te maken en op te warmen. Ideaal vóór een training.

Lees meer
Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is een heerlijk lunch gerecht uit het Midden Oosten. Je eet het met brood naar keuze. Makkelijk om te maken en gezond.

Lees meer
Trommelkoek

Trommelkoek

Een familierecept van trommelkoek of broeder. Met een heerlijke stroopsaus. Gebruik een warme puddingvorm voor het mooiste resultaat.

Lees meer
Pompoen rösti

Pompoen rösti

Een heerlijke recept van pompoen rösti, past goed in deze tijd van het jaar en is weer eens wat anders dan gekookte of gebakken aardappels.

Ik heb de pompoen in de keukenmachine geraspt. Als het beslag te nat is kun je wat bloem toevoegen. De koekjes goed plat drukken dan wordt de binnenkant ook gaar. Ze kunnen in de koekenpan of in de frituurpan gebakken worden. Natuurlijk kun je hiermee ook variëren; bijv. half aardappel of pastinaak gebruiken en kruiden met peper en zout. Als je aardappel gebruikt hoeft de bloem niet, door de zetmeel bindt het genoeg.

Lees meer
Pompoen rösti

Pompoen rösti

Een lekker hartig koekje van pompoen ter vervanging van gekookte of gebakken aardappels. Heerlijk met een gehaktbal en een gemengde salade.

Lees meer
Bietensalade

Bietensalade

Gekookte bietjes maar dan koud in een salade. Heerlijk als bij- of lunchgerecht. Varieer eens met appel, augurk, feta, walnoot of veldsla.

Lees meer


Facebook




Zo ontzettend leuk! Een memoryspel gemaakt van het kapje/hoedje waar de eikel (vrucht van de eikenboom) in zat.


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook



Wat is jouw beste tip om voedselverspilling tegen te gaan? Laat het me weten in de reacties hieronder.De Verspillingsvrije Week is begonnen! Van 12 tot en met 18 september verspillen we in heel Nederland een week lang zo min mogelijk voedsel. Iedereen die eet kan meedoen. Door je restjes niet te vergeten en ze op te eten. Een simpele daad voor een beter klimaat! https://fb.watch/fuDqn-OfCU/


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook



Kip pilav met een twist in de slowcooker. Straks meenemen op visite naar pa en ma samen met de appeltaart die ik nu ga bakken. Dat wordt weer smullen! Kreeg alleen net wel een whatsappje dat pa vanavond patat wil eten...hahaha. Dan hebben ze alvast eten voor morgen. Komen die gespaarde bakjes goed van pas. 😅


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook



Courgettesoep maken met o.a. courgette, wortel, bleekselderij, ui, knoflook en kruiden.


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook



Yeah, de eerste rode tomaat van eigen balkon 😋


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Advertenties en sponsers

ERC Hosting en Webdesign