Kip met champignons uit de slowcooker
Een heerlijke ragout van kip met champignons en kokosmelk uit de slowcooker. Lekker met penne of rijst. Serveer er groene groente bij.
Zalmmousse
Een heerlijke zalmmousse, lekker op een bagel, geroosterd casinobrood of doe eens gek en serveer de zalmmousse op een paprika pringle (chips)
Trommelkoek
Een familierecept van trommelkoek of broeder. Met een heerlijke stroopsaus. Gebruik een warme puddingvorm voor het mooiste resultaat.
Romige bananentaart
Ken je dat nog, die heerlijk romige kloppudding? Ik heb er een bananentaart meegemaakt. Ook heerlijk met de smaak karamel en hagelslag!
Pompoen rösti
Een heerlijke recept van pompoen rösti, past goed in deze tijd van het jaar en is weer eens wat anders dan gekookte of gebakken aardappels.
Ik heb de pompoen in de keukenmachine geraspt. Als het beslag te nat is kun je wat bloem toevoegen. De koekjes goed plat drukken dan wordt de binnenkant ook gaar. Ze kunnen in de koekenpan of in de frituurpan gebakken worden. Natuurlijk kun je hiermee ook variëren; bijv. half aardappel of pastinaak gebruiken en kruiden met peper en zout. Als je aardappel gebruikt hoeft de bloem niet, door de zetmeel bindt het genoeg.
Zuurkoolstamppot met ras el hanout
Een verrassende combinatie van zuurkool met aardappels en ras-el-hanout. Kook de zuurkool ook eens met een beetje appelsap voor de variatie of witte wijn.
Pompoen rösti
Een lekker hartig koekje van pompoen ter vervanging van gekookte of gebakken aardappels. Heerlijk met een gehaktbal en een gemengde salade.
Bietensalade
Gekookte bietjes maar dan koud in een salade. Heerlijk als bij- of lunchgerecht. Varieer eens met appel, augurk, feta, walnoot of veldsla.
Linzensoep uit Jordanië
Een vegetarische, voordelige en makkelijk te maken soep van rode linzen. Dit succesrecept kreeg ik van Jenneke. Heb jij ook zo’n fijn recept en wil je het graag delen? Stuur me dan een bericht. Wie weet zie jij ook je recept terug op mijn site.
Gehakt met snijbonen en taugé
Snijbonen. Snijdt in kleine stukken of haal door een snijbonenmolentje en bewaar tot gebruik in de vriezer. Of in een krant in de koeling. Soms kun je zo’n molentje nog scoren bij een tweedehands winkel.
Zelfgemaakte kipnuggets, de lekkerste!
Zelfgemaakte kipnuggets, de lekkerste! Heel eenvoudig zelf te maken met makkelijke ingrediënten en een crispy korst. Kies voor het beste resultaat panko, Japans broodkruim.
Makkelijke plaatpizza
Heerlijke pizza, makkelijk te maken voor in de vakantie. Koud en warm te eten.
Aardappelschotel met prei en kruidenkaas
Het recept voor een aardappelschotel met prei en kruidenkaas. Stevige kost voor de wat koudere dagen of na een lange wandel- of fietstocht bijvoorbeeld.
Budgetrecepten op aanvraag
Recepten op aanvraag met de volgende ingrediënten: paprika – courgette. De budgetrecepten die ik hiermee heb gemaakt lees je hier.
Romige mosterdsoep
Lekker makkelijk en pikante soep met mosterd, ui, prei en slagroom. Serveer in een mooie kom met wat bieslook en een stokbroodje.
Tagliatelli met tonijn en kappertjes
Dit gerecht kun je heel bijzonder maken door sepia (zwarte) pasta te gebruiken. In combinatie met de saus, de tonijn en de kappertjes een plaatje!
Gekruide sperzieboontjes
Een lekker bijgerecht van gekruide sperzieboontjes met sambal en kokos. Bepaal zelf hoe pittig je het wilt door meer of minder sambal te gebruiken.
Spitskool anders
Spitskool maar dan eens lekker anders met kerrie en ketjap. Heerlijk met gekookte aardappels en een ouderwetse slavink.
Broodje Javaanse kip
Heerlijk knapperig broodje met pittige Javaanse kip, zoetzuur en peterselie. Makkelijk om te maken met een verjaardag of voor een warme lunch.
rijst met zalm en rozijnen
Een heerlijk pittig en zoet recept van rijst met zalm en rozijnen