Heerlijke recepten uit je voedselbank pakket of uit je keukenkast

De lekkerste pizzabodem maak je zelf – pizza di mama

De lekkerste pizzabodem maak je zelf – pizza di mama

Een krakend verse, knapperige pizza. Natuurlijk met een zelfgemaakte pizzabodem en tomatensaus. Het deeg en de saus kun je van te voren al maken. Dit bewaar je dan in de koeling. Het deeg moet wel 45 minuten rijzen. Daarna nog 10-15 minuten gloeiend heet bakken in de oven. Reken maar uit hoe laat je dan kunt eten! 

Lees meer
Indische pasteitjes met rundergehakt

Indische pasteitjes met rundergehakt

Dit recept kwam ik tegen bij de Smaakmenutie. Ik heb het wat aangepast aan de smaak van de kinderen en gekeken wat ik in huis heb. Heerlijk! 

‘Indische pasteitjes met rundergehakt’

Een heerlijk hartig bladerdeeghapje, makkelijk te maken en op te warmen. Ideaal vóór een training.

Lees meer
Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is een heerlijk lunch gerecht uit het Midden Oosten. Je eet het met brood naar keuze. Makkelijk om te maken en gezond.

Lees meer
Pompoen rösti

Pompoen rösti

Een heerlijke recept van pompoen rösti, past goed in deze tijd van het jaar en is weer eens wat anders dan gekookte of gebakken aardappels.

Ik heb de pompoen in de keukenmachine geraspt. Als het beslag te nat is kun je wat bloem toevoegen. De koekjes goed plat drukken dan wordt de binnenkant ook gaar. Ze kunnen in de koekenpan of in de frituurpan gebakken worden. Natuurlijk kun je hiermee ook variëren; bijv. half aardappel of pastinaak gebruiken en kruiden met peper en zout. Als je aardappel gebruikt hoeft de bloem niet, door de zetmeel bindt het genoeg.

Lees meer


Facebook




Cinnamon rolls gemaakt met Leonit. Lekker smullen. Croissantdeeg, suiker, kaneel en roomboter.


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook



Duurzaam winkelen en leuk om eens nieuwe items te scoren en geld te besparen. Win-win situatie. Kringloopwinkel Goed Gekleed


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook



Heerlijke zoete aardappel frites gemaakt. Heel simpel: Schil de zoete aardappels en was. Snijd eerst in de lengte in plakken en dan in repen. Schud om met wat olijfolie, zeezout, peper en een snufje uienpoeder. Oven op 220 graden, ongeveer 30-35 minuten. Schep af en toe om. En smullen maar!


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Advertenties en sponsers

ERC Hosting en Webdesign
× Hallo, waarmee kan ik je helpen?