Kippensoep
Heerlijke zelfgemaakte kippensoep, de beste opkikker die er is.
Basis tomatensaus voor op de pizza
Een lekkere basis tomatensaus voor op de pizza. Bewaar na het afkoelen in een schone glazen pot tot gebruik.
De lekkerste pizzabodem maak je zelf – pizza di mama
Een krakend verse, knapperige pizza. Natuurlijk met een zelfgemaakte pizzabodem en tomatensaus. Het deeg en de saus kun je van te voren al maken. Dit bewaar je dan in de koeling. Het deeg moet wel 45 minuten rijzen. Daarna nog 10-15 minuten gloeiend heet bakken in de oven. Reken maar uit hoe laat je dan kunt eten!
Indische pasteitjes met rundergehakt
Dit recept kwam ik tegen bij de Smaakmenutie. Ik heb het wat aangepast aan de smaak van de kinderen en gekeken wat ik in huis heb. Heerlijk!
‘Indische pasteitjes met rundergehakt’
Een heerlijk hartig bladerdeeghapje, makkelijk te maken en op te warmen. Ideaal vóór een training.
Kiprol met courgette uit de oven
Een lekkere kiprol met courgette en ham uit de oven. Heerlijk met aardappels en groente maar ook bij een salade. Makkelijk te maken en succes gegarandeerd!
Recept: smoothie van watermeloen met aardbeien
Deze smoothie zonder suiker is een smakelijke dorstlesser met ingrediënten van dit seizoen; watermeloen en aardbeien. Makkelijker kan bijna niet!
Recept: BBQ-salade met watermeloen en fetakaas
Een heerlijk frisse salade van watermeloen en fetakaas. Makkelijk te maken en het past heel goed bij de BBQ.
Recept zelfgemaakte knoflooksaus
knoflooksaus is een topper bij heel veel gerechten. Knoflook is ook nog eens erg gezond voor je. Zelfgemaakt nóg lekkerder!
Luchtig basisrecept voor twee kleuren cupcakes
Een heerlijk zacht en luchtig basisrecept voor twee kleuren cupcakes.
Ik heb voor deze variant cacaopoeder gebruikt. Dat werkt heel makkelijk, smaakt heerlijk en staat erg leuk.
Shakshuka
Shakshuka is een heerlijk lunch gerecht uit het Midden Oosten. Je eet het met brood naar keuze. Makkelijk om te maken en gezond.
Champignon kip ragout met rijst
Een heerlijke romige champignon kip ragout. Lekker in een ragoutbakje of met rijst.
Italiaans stoofvlees uit de slowcooker
Ben je ook zo gek op stoofvlees? Dit is een heel lekker recept met Italiaanse kruiden. Omdat het vlees zo lang en langzaam kan stoven wordt het heel mals. Heerlijk bij aardappels of rijst met groente.
Kip met champignons uit de slowcooker
Een heerlijke ragout van kip met champignons en kokosmelk uit de slowcooker. Lekker met penne of rijst. Serveer er groene groente bij.
Een heerlijk luchtige zalmmousse
Een heerlijke zalmmousse, lekker op een bagel, geroosterd casinobrood of doe eens gek en serveer de zalmmousse op een paprika pringle (chips)
Trommelkoek
Een familierecept van trommelkoek of broeder. Met een heerlijke stroopsaus. Gebruik een warme puddingvorm voor het mooiste resultaat.
Romige bananentaart
Ken je dat nog, die heerlijk romige kloppudding? Ik heb er een bananentaart meegemaakt. Ook heerlijk met de smaak karamel en hagelslag!
Pompoen rösti
Een heerlijke recept van pompoen rösti, past goed in deze tijd van het jaar en is weer eens wat anders dan gekookte of gebakken aardappels.
Ik heb de pompoen in de keukenmachine geraspt. Als het beslag te nat is kun je wat bloem toevoegen. De koekjes goed plat drukken dan wordt de binnenkant ook gaar. Ze kunnen in de koekenpan of in de frituurpan gebakken worden. Natuurlijk kun je hiermee ook variëren; bijv. half aardappel of pastinaak gebruiken en kruiden met peper en zout. Als je aardappel gebruikt hoeft de bloem niet, door de zetmeel bindt het genoeg.
Zuurkoolstamppot met ras el hanout
Een verrassende combinatie van zuurkool met aardappels en ras-el-hanout. Kook de zuurkool ook eens met een beetje appelsap voor de variatie of witte wijn.
Pompoen rösti
Een lekker hartig koekje van pompoen ter vervanging van gekookte of gebakken aardappels. Heerlijk met een gehaktbal en een gemengde salade.
Bietensalade
Gekookte bietjes maar dan koud in een salade. Heerlijk als bij- of lunchgerecht. Varieer eens met appel, augurk, feta, walnoot of veldsla.