Heerlijke recepten uit je voedselbank pakket of uit je keukenkast

Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is een heerlijk lunch gerecht uit het Midden Oosten. Je eet het met brood naar keuze. Makkelijk om te maken en gezond.

Lees meer
Trommelkoek

Trommelkoek

Een familierecept van trommelkoek of broeder. Met een heerlijke stroopsaus. Gebruik een warme puddingvorm voor het mooiste resultaat.

Lees meer
Pompoen rösti

Pompoen rösti

Een heerlijke recept van pompoen rösti, past goed in deze tijd van het jaar en is weer eens wat anders dan gekookte of gebakken aardappels.

Ik heb de pompoen in de keukenmachine geraspt. Als het beslag te nat is kun je wat bloem toevoegen. De koekjes goed plat drukken dan wordt de binnenkant ook gaar. Ze kunnen in de koekenpan of in de frituurpan gebakken worden. Natuurlijk kun je hiermee ook variëren; bijv. half aardappel of pastinaak gebruiken en kruiden met peper en zout. Als je aardappel gebruikt hoeft de bloem niet, door de zetmeel bindt het genoeg.

Lees meer
Pompoen rösti

Pompoen rösti

Een lekker hartig koekje van pompoen ter vervanging van gekookte of gebakken aardappels. Heerlijk met een gehaktbal en een gemengde salade.

Lees meer
Bietensalade

Bietensalade

Gekookte bietjes maar dan koud in een salade. Heerlijk als bij- of lunchgerecht. Varieer eens met appel, augurk, feta, walnoot of veldsla.

Lees meer
Linzensoep uit Jordanië

Linzensoep uit Jordanië

Een vegetarische, voordelige en makkelijk te maken soep van rode linzen. Dit succesrecept kreeg ik van Jenneke. Heb jij ook zo’n fijn recept en wil je het graag delen? Stuur me dan een bericht. Wie weet zie jij ook je recept terug op mijn site.

Lees meer
Gehakt met snijbonen en taugé

Gehakt met snijbonen en taugé

Snijbonen. Snijdt in kleine stukken of haal door een snijbonenmolentje en bewaar tot gebruik in de vriezer. Of in een krant in de koeling. Soms kun je zo’n molentje nog scoren bij een tweedehands winkel.

Lees meer


Facebook
Leuk!


... See MoreSee Less

4 dagen geleden  ·  

Bekijk op FacebookNOODKREET: 750.000 KILO UIEN VOOR 25 CENT DE KILO - Boer Marijn krijgt in de huidige markt 3-4 cent voor een kilo uien terwijl de kostprijs 10 cent is ... daardoor lijdt hij fors verlies.Daarom biedt hij aanstaande zaterdag zijn 750.000 kilo uien aan voor 25 cent per kilo. Een kwart waarvoor het in de supermarkten ligt. Dat is gek. De boer moet toeleggen op de teeltprijs, maar in de winkel wordt gemiddeld een euro de kilo gevraagd.Aanstaande zaterdag ben je dus welkom bij boer Marijn. Zelf rapen. Een kwartje per kilo; laten we uit protest gewoon wat meer geven. #korteketen #lekkerderbijdeboer Adres: Kerkweg in Sint Kruis (Zeeland), pal naast café Zeelandia.👨🏼‍🌾 Download onze app met boerderijwinkels bij jou in de buurt 👉 https://over.lekkerder.nl/app/


... See MoreSee Less

7 dagen geleden  ·  

Bekijk op FacebookOmslagfoto van Hoe je van minder meer maakt


... See MoreSee Less

1 week geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Advertenties en sponsers

ERC Hosting en Webdesign