Heerlijke recepten uit je voedselbank pakket of uit je keukenkast

De lekkerste pizzabodem maak je zelf – pizza di mama

De lekkerste pizzabodem maak je zelf – pizza di mama

Een krakend verse, knapperige pizza. Natuurlijk met een zelfgemaakte pizzabodem en tomatensaus. Het deeg en de saus kun je van te voren al maken. Dit bewaar je dan in de koeling. Het deeg moet wel 45 minuten rijzen. Daarna nog 10-15 minuten gloeiend heet bakken in de oven. Reken maar uit hoe laat je dan kunt eten! 

Lees meer
Indische pasteitjes met rundergehakt

Indische pasteitjes met rundergehakt

Dit recept kwam ik tegen bij de Smaakmenutie. Ik heb het wat aangepast aan de smaak van de kinderen en gekeken wat ik in huis heb. Heerlijk! 

‘Indische pasteitjes met rundergehakt’

Een heerlijk hartig bladerdeeghapje, makkelijk te maken en op te warmen. Ideaal vóór een training.

Lees meer
Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is een heerlijk lunch gerecht uit het Midden Oosten. Je eet het met brood naar keuze. Makkelijk om te maken en gezond.

Lees meer
Trommelkoek

Trommelkoek

Een familierecept van trommelkoek of broeder. Met een heerlijke stroopsaus. Gebruik een warme puddingvorm voor het mooiste resultaat.

Lees meer
Pompoen rösti

Pompoen rösti

Een heerlijke recept van pompoen rösti, past goed in deze tijd van het jaar en is weer eens wat anders dan gekookte of gebakken aardappels.

Ik heb de pompoen in de keukenmachine geraspt. Als het beslag te nat is kun je wat bloem toevoegen. De koekjes goed plat drukken dan wordt de binnenkant ook gaar. Ze kunnen in de koekenpan of in de frituurpan gebakken worden. Natuurlijk kun je hiermee ook variëren; bijv. half aardappel of pastinaak gebruiken en kruiden met peper en zout. Als je aardappel gebruikt hoeft de bloem niet, door de zetmeel bindt het genoeg.

Lees meer
Pompoen rösti

Pompoen rösti

Een lekker hartig koekje van pompoen ter vervanging van gekookte of gebakken aardappels. Heerlijk met een gehaktbal en een gemengde salade.

Lees meer
Bietensalade

Bietensalade

Gekookte bietjes maar dan koud in een salade. Heerlijk als bij- of lunchgerecht. Varieer eens met appel, augurk, feta, walnoot of veldsla.

Lees meer


Facebook
Aan de knutsel met Action 😍


... See MoreSee Less

Bekijk op FacebookDe stoofpeertjes staan op het vuur. Wat ruikt het hier al heerlijk! Voor die extra mooie kleur heb ik er een flesje eigengemaakte bessensap (door ma) bijgedaan. Verder nog een steranijs, kaneelstokje, laurier, kruidnagel en wat vanillesuiker.


... See MoreSee Less

Bekijk op FacebookOmslagfoto van Hoe je van minder meer maakt


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook🌲Wat een leuk idee!


... See MoreSee Less

Bekijk op FacebookVandaag: 14 oktober 2022 vindt de derde editie van de Nationale Groente- en Fruitdag plaats, middenin de Dutch Food Week. Tijdens deze editie van de Nationale Groente- en Fruitdag 'geven we kleur door' met de Ga voor Kleur Break. Oftewel: om 16:00 uur 's middags snacken we met groenten en fruit onze middagdip eruit. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Op scholen, in zorginstellingen, in supermarkten, op sportclubs, bij bedrijven: overal genieten we op 14 oktober van de Ga voor Kleur Break. Groenten en fruit zijn niet alleen heel gezond en duurzaam, maar vooral ook heel lekker! Door dit extra snackmoment met groenten en fruit toe te voegen aan je dag, krijg je gemakkelijk meer groente en fruit binnen. Daar wordt iedereen blij van!Vandaag mee naar school: druiven en aardbeienOntbeten met: thee met honing van eigen bijen en een banaan


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Advertenties en sponsers

ERC Hosting en Webdesign