Heerlijke recepten uit je voedselbank pakket of uit je keukenkast

De lekkerste pizzabodem maak je zelf – pizza di mama

De lekkerste pizzabodem maak je zelf – pizza di mama

Een krakend verse, knapperige pizza. Natuurlijk met een zelfgemaakte pizzabodem en tomatensaus. Het deeg en de saus kun je van te voren al maken. Dit bewaar je dan in de koeling. Het deeg moet wel 45 minuten rijzen. Daarna nog 10-15 minuten gloeiend heet bakken in de oven. Reken maar uit hoe laat je dan kunt eten! 

Lees meer
Indische pasteitjes met rundergehakt

Indische pasteitjes met rundergehakt

Dit recept kwam ik tegen bij de Smaakmenutie. Ik heb het wat aangepast aan de smaak van de kinderen en gekeken wat ik in huis heb. Heerlijk! 

‘Indische pasteitjes met rundergehakt’

Een heerlijk hartig bladerdeeghapje, makkelijk te maken en op te warmen. Ideaal vóór een training.

Lees meer
Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is een heerlijk lunch gerecht uit het Midden Oosten. Je eet het met brood naar keuze. Makkelijk om te maken en gezond.

Lees meer
Trommelkoek

Trommelkoek

Een familierecept van trommelkoek of broeder. Met een heerlijke stroopsaus. Gebruik een warme puddingvorm voor het mooiste resultaat.

Lees meer
Pompoen rösti

Pompoen rösti

Een heerlijke recept van pompoen rösti, past goed in deze tijd van het jaar en is weer eens wat anders dan gekookte of gebakken aardappels.

Ik heb de pompoen in de keukenmachine geraspt. Als het beslag te nat is kun je wat bloem toevoegen. De koekjes goed plat drukken dan wordt de binnenkant ook gaar. Ze kunnen in de koekenpan of in de frituurpan gebakken worden. Natuurlijk kun je hiermee ook variëren; bijv. half aardappel of pastinaak gebruiken en kruiden met peper en zout. Als je aardappel gebruikt hoeft de bloem niet, door de zetmeel bindt het genoeg.

Lees meer

Pompoen rösti

Een lekker hartig koekje van pompoen ter vervanging van gekookte of gebakken aardappels. Heerlijk met een gehaktbal en een gemengde salade.

Lees meer
Bietensalade

Bietensalade

Gekookte bietjes maar dan koud in een salade. Heerlijk als bij- of lunchgerecht. Varieer eens met appel, augurk, feta, walnoot of veldsla.

Lees meer


Facebook
Omslagfoto van Hoe je van minder meer maakt


... See MoreSee Less

Bekijk op FacebookKoken met liefde ♥️


... See MoreSee Less

Bekijk op FacebookOp 23 maart wordt de zadenbibliotheek geopend in bibliotheek Alkmaar centrum. Je kunt gratis biologische zaden van kruiden, groenten en bloemen lenen en hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek!Op 23 maart wordt de zadenbibliotheek geopend in bibliotheek Alkmaar centrum. Je kunt gratis biologische zaden van kruiden, groenten en bloemen lenen en hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. Als je zaden leent, zaai je ze in je tuin. Van de planten die opkomen, laat je de mooiste plant bloeien én in zaad schieten. Dit zaad oogst je en lever je gedeeltelijk weer in bij de zadenbieb. Je zaden worden toegevoegd aan de collectie en weer uitgeleend aan andere tuiniers en dan is de cyclus rond.


... See MoreSee Less

Bekijk op FacebookVrijdag 17 maart is het Nationale Pannenkoekdag!Nationale Pannenkoekdag wordt elk jaar gevierd op een vrijdag in maart. Het is dé dag waarop kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. Gewoon, omdat onze opa's en oma's best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. En waarmee kan dat nou beter dan met een zelfgebakken pannenkoek?Wat is jouw favoriete smaak en topping? Wij lusten erg graag pompoenpannenkoekjes https://sasjakookt.h5mag.com/sasja_kookt_met_kids/pannenkoekjes en spinaziepannenkoeken. Met spek, kaas en jam of heeeeel veeeeeeel poedersuiker.


... See MoreSee Less

Bekijk op FacebookOmslagfoto van Hoe je van minder meer maakt


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Advertenties en sponsers

ERC Hosting en Webdesign
× Hallo, waarmee kan ik je helpen?