Een heerlijke zelfgemaakte basis tomatensaus voor op de pizza.

Basis tomatensaus voor de pizza

Een lekkere basis tomatensaus voor op de pizza. Bewaar na het afkoelen in een schone glazen pot tot gebruik.

Soort Gerecht saus
Uit welk land Italiaans
Keyword Basis tomatensaus voor de pizza
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totaal bereidingstijd 15 minuten
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 1 blik gepelde tomaten 400 gram
  • 1 ui gesnipperd
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel basilicum gedroogd
  • 1 theelepel oregano gedroogd
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel tijm gedroogd
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  1. Pel de knoflook en pers de teentjes uit, meng samen met alle kruiden, de gesnipperde ui, peper en zout goed door elkaar.

  2. Doe dit samen met de gepelde tomaten en de olie in een kom en gebruik de staafmixer of een blender om alles goed door elkaar te mengen.

  3. Verhit wat olie in een hapjespan en laat de tomatensaus 10 minuutjes zachtjes koken. Laat goed afkoelen. Bewaar in een schone, glazen pot met deksel of gebruik direct op de pizza.