
Gehakt met snijbonen en taugé
Nu is het de tijd voor snijbonen en goed eten is belangrijk, zeker met dit warme weer
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram rundergehakt
- 50 gram ontbijtspek of katenspek in stukjes gesneden
- 50 gram salami in stukjes gesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 grote ui fijngehakt
- 1 rode paprika in reepjes gesneden
- 500 gram snijbonen in kleine stukjes gesneden of door een snijbonen molentje en geblancheerd (kort in kokend water gedaan voor 2 minuten)
- 250 gram taugé
Instructies
-
Verhit de olie in een pan en bak het gehakt kruimig.
-
Voeg de spek toe en de salami en bak dit kort mee met het gehakt.
-
Voeg de paprikapoeder, de knoflook, ui en paprikareepjes toe aan het gehaktmengsel. Roer goed door en laat op een laag vuur bakken tot de paprika zacht is.
-
Doe er de geblancheerde snijbonen bij en verwarm het geheel goed door.
-
Roerbak er tot slot de taugé door, zodat deze lekker knapperig blijft.
-
Heerlijk met rijst of aardappels.
Ziet er lekker uit, maar ik zit wel verbaasd te kijken naar ‘geblancheerde’ snijbonen! Dan zijn ze toch nog hard? Ik kook ze altijd minstens 20 minuten.
Door de klein gesneden snijbonen te blancheren (2-3 min) blijven de smaak en voedingsstoffen bewaard en blijven ze mooi van kleur. Daarna wok je ze nog even mee en kunnen ze nog wat doorgaren. Het wordt inderdaad niet helemaal zacht maar beetgaar. Als je dat minder lekker vindt, kun je het langer meewokken of eerst wat langer koken. Dan verliest het wel wat smaak, kleur en voedingstoffen.