Ik was van de week op visite en daar kregen we kapucijners te eten. Zo, dat was lang geleden dat ik die geproefd had. Heerlijk. Daarom wil ik jullie deze informatie niet onthouden.

Kapucijners (raasdonders) zijn een soort erwten. Het zijn klimplanten die bloeien met purperen bloemen, de peulen zijn blauw/paars gekleurd. De kapucijner is een oud gewas en wordt al ten minste 7000 jaar geteeld. De oudste vondsten dateren uit archeologische opgravingen in Turkije. In Kapucijners zit vitamine C, vitamine B1 en B2, calcium, ijzer en eiwit.

Hierbij het recept: zo simpel kan lekker zijn. Ook met een klein gesneden uitje erbij smaakt het prima en met dit recept maak je het helemaal af: courgette in zoetzuur

Kapucijners

Kapucijners

Soort Gerecht Hoofdgerecht
Uit welk land Nederlands
Keyword Kapucijners
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totaal bereidingstijd 15 minuten
Aantal personen 4 personen
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 1 blik Kapucijners
  • 150 gram Ontbijtspek
  • Augurkjes, Piccalilly naar smaak
  • Tomatenketchup naar smaak

Instructies

  1. Bak de ontbijtspek knapperig in een koekenpan

  2. Verwarm de kapucijners in een pan

  3. Schep de kapucijners op een bord, garneer met de knapperig gebakken ontbijtspek en dien op met augurk, piccalilly of ketchup.