Makkelijke plaatpizza

Heerlijke pizza, makkelijk te maken voor in de vakantie, koud en warm te eten

Soort Gerecht Hoofdgerecht
Uit welk land Italian
Keyword Makkelijke plaatpizza
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totaal bereidingstijd 25 minuten
Aantal personen 4 personen
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 1 pak pizzadeeg met saus
  • plakjes salami
  • klein blikje tonijn afgieten en losmaken
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 lenteui in stukjes
  • 1 rode ui in ringen
  • paprika in reepjes
  • champignons in plakjes
  • wat je verder nog lekker vindt..

Instructies

  1. Haal het pizzadeeg uit de verpakking. Leg het op een bakplaat.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  3. Verdeel de saus gelijkmatig over het pizzadeeg.

  4. Beleg de pizza, één helft met de losgemaakte tonijn, één helft met plakjes salami.

  5. Daarna is het opmaken van de pizza geheel naar eigen smaak. Bijv. met lenteui, rode ui, paprika, tomaatjes, champignons, mozzarella, fetakaas, basilicumblaadjes.

  6. Maak af met het verdelen van de geraspte kaas over de gehele pizza.

  7. Zet in de oven en bak voor ongeveer 20 minuten. Kijk met 15 minuten of de bodem al krokant is anders even alleen onderwarmte gebruiken.

  8. Let erop dat als je tomaatjes gebruikt, deze erg heet kunnen blijven en ook vrij veel vocht afgeven.

  9. Heerlijk met een frisse ijsbergsalade.