Recept voor banoffee cake voor de voedselbank – video
De banoffee cake met banaan (en caramel en slagroom..)
Witlofsoep met krokante ham
Pittige soep met witlof en krokant gebakken ham of ontbijtspek. Als je graag wat meer groente eet kun je ook een paar stengels bleekselderij meestoven met de witlof en de soep opdienen met wat lenteui of bieslook.
Wortelsalade met appel
Deze lekkere frisse wortelsalade met appel maakte ik speciaal voor voedselbank Texel en Purmerend, de klanten kregen in week 23 namelijk wortels in het voedselpakket. Heerlijk als bijgerecht bij de warme maaltijd of tussendoor als lunch.
Worteltaart met limoentopping
Een heerlijke frisse taart met wortel en limoentopping. Hoe krijg je toch de nodige groente binnen op een verrassende manier verwerkt in een taart.
Lentestamppot
Dit is een heerlijke lentestamppot, budgetvriendelijk die ik speciaal maakte voor het live event “Our wish a delicious & cheap dish, mede georganiseerd door Lieke, student van de Hogeschool Utrecht, de opbrengst was voor de voedselbank
Hollandse bloemkoolcurry
Deze aparte curry met de Hollandse bloemkool maakte ik voor het live event “Stay safe en geef koken met een voedselpakket”, mede georganiseerd door 4 studenten van Hogeschool Utrecht, de opbrengst was voor de voedselbank. Je kunt stap voor stap meekoken met de video of zelf aan de slag met het recept.
Rabarbermousse
Rabarber is een groente die je moet leren kennen. Ik maakte er een lekker toetje mee, het recept kreeg ik van mijn moeder. Net als de rabarber trouwens, uit eigen moestuin!
garage, weekvoorraad en romige kip met rijst soep
Gezond, snel en ongelooflijk lekker deze romige kip met rijst soep.
Kapucijners.. lekker en makkelijk recept
Kapucijners, bomvol vitamines! Wist je dat de kapucijners al 7000 jaar geteeld worden?
Erwtensoep of snert
Soms is een stevige soep gewoon even nodig als opkikker. Dit is een makkelijk recept voor een geurige erwtensoep met ribbetjes en rookworst.
Spitskoolsalade met wortel en banaan
Spitskool kun je bakken, wokken, roerbakken maar ook rauw eten. Het is familie van de witte kool maar wat zachter van smaak en wat sappiger en lichter verteerbaar.
Paksoi met zoete puntpaprika, rijst en vis
Paksoi is een dankbare groente en kan in veel gerechten verwerkt worden. De groente is het hele jaar verkrijgbaar en vaak afkomstig uit Nederlande glasteelt.
Biefstuk met rijst en groente
Af en toe jezelf verwennen met een lekkere biefstuk, ook dat hoort erbij!
Turks stoofpotje
Een fijn gerecht om te maken als je veel eters krijgt. Goed van te voren te bereiden en de ingrediënten zijn budgetvriendelijk. Heerlijk met rijst of met stokbrood.
Gekruide makreel met taugé, mais en aardappelpuree
Gekruide makreel met taugé en mais is een apart recept. Als je van vis houdt dan vind je dit zeker lekker.
Courgette in zoet zuur
Courgette in zoetzuur Weet je op het laatst ook niet meer wat je met je courgettes aan moet? Maak ze in het zoetzuur.Na ontelbare pannen courgettesoep is dit zoetzuur van courgette een verrassend nieuw recept. Op deze manier is de groente een jaar houdbaar, dus...
Zacht pittige paprikasoep
Een makkelijk te maken lekkere zacht pittige paprikasoep. Weer eens wat anders dan kippensoep of tomatensoep.
Pompoensoep
De pompoen is heel decoratief maar ook lekker in de soep. Gebruik de buitenkant van de pompoen eens om je heerlijke soep in op te dienen. Met een beetje créme fraiche en lente ui als finishing touch.