Heerlijke recepten uit je voedselbank pakket of uit je keukenkast

Witlofsoep met krokante ham

Witlofsoep met krokante ham

Pittige soep met witlof en krokant gebakken ham of ontbijtspek. Als je graag wat meer groente eet kun je ook een paar stengels bleekselderij meestoven met de witlof en de soep opdienen met wat lenteui of bieslook.

Lees meer
Frisse wortelsalade met appel

Frisse wortelsalade met appel

Deze lekkere frisse wortelsalade met appel maakte ik speciaal voor voedselbank Texel en Purmerend, de klanten kregen in week 23 namelijk wortels in het voedselpakket. Heerlijk als bijgerecht bij de warme maaltijd of tussendoor als lunch.

Lees meer
Lentestamppot met doperwtjes

Lentestamppot met doperwtjes

Dit is een heerlijke lentestamppot, budgetvriendelijk die ik speciaal maakte voor het live event “Our wish a delicious & cheap dish, mede georganiseerd door Lieke, student van de Hogeschool Utrecht, de opbrengst was voor de voedselbank.

Lees meer
Hollandse bloemkoolcurry met kikkererwten

Hollandse bloemkoolcurry met kikkererwten

Deze aparte curry met de Hollandse bloemkool maakte ik voor het live event “Stay safe en geef koken met een voedselpakket”, mede georganiseerd door 4 studenten van Hogeschool Utrecht, de opbrengst was voor de voedselbank. Je kunt stap voor stap meekoken met de video of zelf aan de slag met het recept.

Lees meer


Facebook




Vandaag heb ik met de roseval krieltjes en sjalotjes uit de #moestuin van oma met sperziebonen een heerlijke salade gemaakt. A la Sasja want ik had niet alles in huis voor de traditionele aardappelsalade. Hoe ik het opgelost heb? Koelkast opendoen en toevoegen wat ik wel in huis heb...Wat zit er allemaal in? Ik heb de salade voor 1 persoon gemaakt. * 10 roseval krieltjes gekookt, met koud water afgespoeld en in vieren gesneden.* handje vol sperziebonen. Gekookt, met koud water afgespoeld en door midden gesneden.* 1 sjalotje, heel fijn gesneden* 1 augurk fijn gesneden* 1 ei in stukjes* voor een Mediterrane twist wat gehalveerde olijven toegevoegd.* gezouten pistache nootjes, een stuk of 15 schat ik* stukje bosui, klein gesneden Voor de dressing: * schep Belgische mayonaise* schep kwark* teentje knoflook uit de pers* scheutje citroensap* peper en zoutAlles lekker door elkaar roeren en even in de koeling zetten voor gebruik. 😊😋Ik heb een stuk kiprol van gister er bij gegeten.


... See MoreSee Less

2 dagen geleden  ·  

Bekijk op Facebook



Zoooooo, weer eens iets anders uitgeprobeerd. Heerlijk met courgette uit de #moestuin Het recept zet ik straks op mijn website www.basishulp.nl


... See MoreSee Less

4 dagen geleden  ·  

Bekijk op Facebook



Hier word ik zo gelukkig van ☺️Prachtige kleuren en heerlijke smaken. Blauwe bessen, kleine aardbeitjes en witte bessen uit de #moestuin Met de #honing van de 🐝🐝 van oma is dit een topper! #gezondeten #fruit #kidsweek


... See MoreSee Less

7 dagen geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Advertenties en sponsers

ERC Hosting en Webdesign