Heerlijke recepten uit je voedselbank pakket of uit je keukenkast

Witlofsoep met krokante ham

Witlofsoep met krokante ham

Pittige soep met witlof en krokant gebakken ham of ontbijtspek. Als je graag wat meer groente eet kun je ook een paar stengels bleekselderij meestoven met de witlof en de soep opdienen met wat lenteui of bieslook.

Lees meer
Wortelsalade met appel

Wortelsalade met appel

Deze lekkere frisse wortelsalade met appel maakte ik speciaal voor voedselbank Texel en Purmerend, de klanten kregen in week 23 namelijk wortels in het voedselpakket. Heerlijk als bijgerecht bij de warme maaltijd of tussendoor als lunch.

Lees meer
Lentestamppot

Lentestamppot

Dit is een heerlijke lentestamppot, budgetvriendelijk die ik speciaal maakte voor het live event “Our wish a delicious & cheap dish, mede georganiseerd door Lieke, student van de Hogeschool Utrecht, de opbrengst was voor de voedselbank

Lees meer
Hollandse bloemkoolcurry

Hollandse bloemkoolcurry

Deze aparte curry met de Hollandse bloemkool maakte ik voor het live event “Stay safe en geef koken met een voedselpakket”, mede georganiseerd door 4 studenten van Hogeschool Utrecht, de opbrengst was voor de voedselbank. Je kunt stap voor stap meekoken met de video of zelf aan de slag met het recept.

Lees meer

Rabarbermousse

Rabarber is een groente die je moet leren kennen. Ik maakte er een lekker toetje mee, het recept kreeg ik van mijn moeder. Net als de rabarber trouwens, uit eigen moestuin!

Lees meer

Turks stoofpotje

Een fijn gerecht om te maken als je veel eters krijgt. Goed van te voren te bereiden en de ingrediënten zijn budgetvriendelijk. Heerlijk met rijst of met stokbrood.

Lees meer
Courgette in zoet zuur

Courgette in zoet zuur

  Courgette in zoetzuur Weet je op het laatst ook niet meer wat je met je courgettes aan moet? Maak ze in het zoetzuur.Na ontelbare pannen courgettesoep is dit zoetzuur van courgette een verrassend nieuw recept. Op deze manier is de groente een jaar houdbaar, dus...

Lees meer
Pompoensoep

Pompoensoep

De pompoen is heel decoratief maar ook lekker in de soep. Gebruik de buitenkant van de pompoen eens om je heerlijke soep in op te dienen. Met een beetje créme fraiche en lente ui als finishing touch.

Lees meer


Facebook



Wat eten we vandaag?Vandaag maak ik gekookte aardappels, rode kool met appeltjes en een runderhamburger met jus en gebakken uitjes. #aantafel #budgetfood #gezondevoeding


... See MoreSee Less

22 uren geleden  ·  

Bekijk op Facebook


Tip van de dag:Als je een tosti wilt bakken maar niet wilt dat je tosti apparaat vies wordt... dan leg je de tosti tussen bakpapier. Met de gladde kant naar binnen. Echt handig!


... See MoreSee Less

4 dagen geleden  ·  

Bekijk op Facebook


UPDATE: er zijn zoveel reacties binnengekomen dat we geen nieuwe tips nodig hebben.We kregen een berichtje van Rins Janse van outdoorwinkel Vrijbuiter. Bij het opruimen van hun loods vonden ze zo’n 100 hoge kwaliteit katoenen en polyester familietenten waarvan de tentstokken ontbreken, waardoor ze onverkoopbaar zijn. En omdat weggooien zonde is, zoeken we iemand die deze nieuwe tentdoeken kan upcyclen of er iets anders nuttigs mee kan doen. En wij houden je natuurlijk op de hoogte wat er uiteindelijk van gemaakt is.


... See MoreSee Less

5 dagen geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Advertenties en sponsers

ERC Hosting en Webdesign