Heerlijke recepten uit je voedselbank pakket of uit je keukenkast

Linzensoep uit Jordanië

Linzensoep uit Jordanië

Een vegetarische, voordelige en makkelijk te maken soep van rode linzen. Dit succesrecept kreeg ik van Jenneke. Heb jij ook zo’n fijn recept en wil je het graag delen? Stuur me dan een bericht. Wie weet zie jij ook je recept terug op mijn site.

Lees meer
Gehakt met snijbonen en taugé

Gehakt met snijbonen en taugé

Snijbonen. Snijdt in kleine stukken of haal door een snijbonenmolentje en bewaar tot gebruik in de vriezer. Of in een krant in de koeling. Soms kun je zo’n molentje nog scoren bij een tweedehands winkel.

Lees meer
Witlofsoep met krokante ham

Witlofsoep met krokante ham

Pittige soep met witlof en krokant gebakken ham of ontbijtspek. Als je graag wat meer groente eet kun je ook een paar stengels bleekselderij meestoven met de witlof en de soep opdienen met wat lenteui of bieslook.

Lees meer
Frisse wortelsalade met appel

Frisse wortelsalade met appel

Deze lekkere frisse wortelsalade met appel maakte ik speciaal voor voedselbank Texel en Purmerend, de klanten kregen in week 23 namelijk wortels in het voedselpakket. Heerlijk als bijgerecht bij de warme maaltijd of tussendoor als lunch.

Lees meer
Lentestamppot met doperwtjes

Lentestamppot met doperwtjes

Dit is een heerlijke lentestamppot, budgetvriendelijk die ik speciaal maakte voor het live event “Our wish a delicious & cheap dish, mede georganiseerd door Lieke, student van de Hogeschool Utrecht, de opbrengst was voor de voedselbank.

Lees meer
Hollandse bloemkoolcurry met kikkererwten

Hollandse bloemkoolcurry met kikkererwten

Deze aparte curry met de Hollandse bloemkool maakte ik voor het live event “Stay safe en geef koken met een voedselpakket”, mede georganiseerd door 4 studenten van Hogeschool Utrecht, de opbrengst was voor de voedselbank. Je kunt stap voor stap meekoken met de video of zelf aan de slag met het recept.

Lees meer


Facebook




Zo ontzettend leuk! Een memoryspel gemaakt van het kapje/hoedje waar de eikel (vrucht van de eikenboom) in zat.


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook



Wat is jouw beste tip om voedselverspilling tegen te gaan? Laat het me weten in de reacties hieronder.De Verspillingsvrije Week is begonnen! Van 12 tot en met 18 september verspillen we in heel Nederland een week lang zo min mogelijk voedsel. Iedereen die eet kan meedoen. Door je restjes niet te vergeten en ze op te eten. Een simpele daad voor een beter klimaat! https://fb.watch/fuDqn-OfCU/


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook



Kip pilav met een twist in de slowcooker. Straks meenemen op visite naar pa en ma samen met de appeltaart die ik nu ga bakken. Dat wordt weer smullen! Kreeg alleen net wel een whatsappje dat pa vanavond patat wil eten...hahaha. Dan hebben ze alvast eten voor morgen. Komen die gespaarde bakjes goed van pas. 😅


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook



Courgettesoep maken met o.a. courgette, wortel, bleekselderij, ui, knoflook en kruiden.


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook



Yeah, de eerste rode tomaat van eigen balkon 😋


... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Advertenties en sponsers

ERC Hosting en Webdesign