Rabarber is een groente die je moet leren kennen. Ik maakte er een lekker toetje mee, het recept kreeg ik van mijn moeder. Net als de rabarber trouwens, uit eigen moestuin!

Rabarbermousse

Nagerecht voor 4 personen
Soort Gerecht Dessert
Uit welk land Nederlands
Keyword Rabarbermousse
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Aantal personen 4 personen
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • bos rabarber
  • 100 gram suiker of de helft (naar smaak)
  • 1,5 eetlepel custard
  • 2 Medium eieren

Instructies

  1. Was de rabarber en snijd in kleine stukjes
  2. Kook de rabarber 5 minuten met 2 dl. water. Wordt het te dik dan iets meer water toevoegen.
  3. Los de custard op met een beetje water en roer door de rabarber.
  4. Splits twee eieren.
  5. Eigelen en het grootste gedeelte van de suiker samen schuimig kloppen.
  6. Eiwitten in een vetvrije kom stijf kloppen.
  7. De hete rabarber schep voor schep bij eigeel voegen en even door laten koken.
  8. Zet uit en schep de eiwitten erdoor.
  9. Als de rabarber afgekoeld is, de rest van de suiker erdoor doen.
× Hallo, waarmee kan ik je helpen?