Het recept van deze week is de beste opkikker die er is namelijk: zelfgemaakte kippensoep.

 

Kippensoep

De beste opkikker die er is, zelfgemaakte kippensoep

Soort Gerecht Soep
Uit welk land Nederlands
Keyword Kippensoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 1 uur 30 minuten
Totaal bereidingstijd 1 uur 40 minuten
Aantal personen 8 personen
Schrijver Sasja Spek

Ingrediƫnten

  • 2 grote kippenbouten
  • scheutje citroensap
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 1 stukje foelie
  • 1 stuk gember ongeveer 2-3 cm in zijn geheel
  • 2 teentjes knoflook gepeld maar in zijn geheel
  • 1 grote wortel in plakjes
  • 1/2 prei of een bosui klein gesneden
  • 1 ui (rood of wit) in ringen gesneden
  • 1 paprika (elke kleur kan) in stukjes gesneden
  • 2 bouillonblokjes liefst kip maar groente of tuinkruiden kan ook
  • 1 zakje kippensoep voor de pittigheid
  • 1 kopje vermicelli
  • vierseizoenen peper en zeezout gemalen naar smaak
  • 6 peperkorrels
  • olie
  • 1,5 liter koud water

Instructies

  1. Was de kippenbouten in een grote kom met koud water en een scheut citroensap. Laat even staan.

  2. Doe in een soeppan de laurier, peperkorrels, de foelie, de bouillonblokjes, het stuk gember, de kruidnagels (steek ze in de laurier dan kun je ze er makkelijker uithalen later) en de knoflookteentjes. Leg de gewassen kippenbouten er boven op en vul met koud water tot de bouten goed onder water staan. Zet op hoog vuur tot het kookt, draai daarna het vuur lager om goed gaar te worden en de smaken lekker kunnen mengen. Ongeveer 1,5 uur laten trekken.

  3. Was en snij ondertussen de wortel, prei (bosui), ui en paprika. Bak even zachtjes aan in wat olie in een koekenpan. Dit omdat de smaken van de groente zo beter tot hun recht komen. Maal wat peper en zout boven de groente. Als de groente glazig en zacht zijn, voeg je ze toe aan de soep.

  4. Roer af en toe in de soep en draai de bouten om. Zodat ze aan twee kanten goed gaar worden.

  5. Voeg op het laatst de vermicelli toe en laat meegaren. (na 1 uur ongeveer)

  6. Haal de kippenbouten na 1,5 uur trekken uit de soep, laat af koelen en haal het vlees van de botten af en schep weer in de soep.

  7. Week het zakje droge kippensoep in enkele lepels koud water en voeg toe aan de soep. Laat nog even kort meegaren voor ongeveer 5-10 minuten.

  8. Nu is je heerlijke zelfgemaakte kippensoep klaar! Echt een krachtsoep.

 

Wil je ook een recept speciaal gemaakt door mij voor jou..of

 

Verkoop je een mooi en lekker product en wil je daar een op maat gemaakt recept bij?

 

of ben je gewoon nieuwsgierig hoe je een bepaalde groente verwerkt in een lekkere maaltijd?

 

Interesse? Ik help je graag!

https://basishulp.nl/contact-opnemen-met-sasja/