Heb je ook nog pepernoten over van Sinterklaas? dan kun je die heel goed gebruiken voor deze kwarktaart met pepernoten bodem. Alles al opgegeten? geen paniek…met speculaasjes op de bodem smaakt deze kwarktaart ook erg lekker! 

Kwarktaart met pepernoten bodem

Een heerlijk luchtige kwarktaart met een lekkere bodem van pepernoten

  • springvorm, kom, mixer of garde, steelpan, bakpapier, zeef
  • 250 pepernoten
  • 100 gram boter of margarine
  • 200 ml slagroom (vers of uit een pakje)
  • 450 gram kwark (naturel of met vruchten)
  • 8 blaadjes gelatine
  • vruchtjes uit blik of vers (mandarijntjes, perzikken – aardbeien,bosbessen)
  • 100 ml vruchtensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  1. Zorg dat de pepernoten in kleine stukjes zijn of maal ze fijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de pepernoten in een diepvrieszakje te stoppen en er met een deegroller op te slaan.
  2. Bekleed de springvorm alvast met het bakpapier.
  3. Smelt de boter in een steelpan, haal van het vuur en voeg de pepernoten toe. Goed doorroeren en direct op de bodem van de springvorm storten. Druk stevig aan.
  4. Laat de bodem afkoelen in de koelkast.
  5. Week de blaadjes gelatine in koud water. Ongeveer 8 minuten.
  6. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf in een kom. Voeg de kwark toe.
  7. Knijp de gelatineblaadjes goed uit. Verwarm 100 ml sap. Als je perzikken uit blik gebruikt kun je dit sap nemen. Anders gewoon vruchtensap. Breng het sap aan de kook en haal van het vuur af. Voeg de gelatine blaadje voor blaadje toe en roer heel goed door totdat het volledig is opgelost. Laat 10 minuutjes afkoelen.
  8. Zeef de opgeloste gelatine boven het kwarkmengsel en mix tot een glad mengsel.
  9. Leg de stukjes fruit op de bodem en giet het kwarkmengsel erop.
  10. Laat minstens 2-3 uur opstijven in de koelkast.
  11. Garneer de kwarktaart naar smaak met toefjes slagroom, een paar pepernoten en wat stukjes fruit en of chocolade.

Wil je ook een recept speciaal gemaakt door mij voor jou..of

 

Verkoop je een mooi en lekker product en wil je daar een op maat gemaakt recept bij?

 

of ben je gewoon nieuwsgierig hoe je een bepaalde groente verwerkt in een lekkere maaltijd?

 

Interesse? Ik help je graag!

https://basishulp.nl/contact-opnemen-met-sasja/