Stoofpeertjes

Een superlekker recept voor kruidige stoofpeertjes in een heerlijke saus

Soort Gerecht Dessert
Uit welk land Nederlands
Keyword Stoofpeertjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 2 uur
Totaal bereidingstijd 2 uur 10 minuten
Aantal personen 3 personen
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 6 stoofperen Gieser Wilderman
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1 stokje kaneel
  • 100 gram basterdsuiker
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml water
  • 1-2 eetlepels maïzena

Instructies

  1. Schil de Gieser Wildeman peren met een dunschiller. Laat de steel eraan zitten. Je kunt de onderkant van de peer er eventueel uithalen met een meloenbolletjes tang. Of er gewoon aan laten zitten. Wel de peertjes goed wassen voordat je ze in de pan doet.

  2. (Ik had nog wat mandarijntjes liggen en die heb ik uitgeperst. Het sap heb ik ook toegevoegd voor het extra Kerstgevoel)

  3. Doe alle ingrediënten bij de peertjes behalve de maïzena.

  4. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat om ze echt mooi rood en zacht te worden 2 uur heel zachtjes koken. Kijk af en toe of de peertjes nog vocht hebben anders een beetje water toevoegen.

  5. Als de peertjes gaar en rood zijn haal je ze even uit de pan. Haal de kruiden uit het kookvocht. Want dit gaan we binden tot een heerlijke saus.

  6. Maak 1 eetlepel maïzena aan met een paar druppels water en voeg toe aan het kookvocht van de peertjes. Laat even rustig doorkoken tot je ziet dat het dikker wordt. Zet daarna het vuur uit en voeg de peertjes weer toe.

  7. Heerlijk om de nog warme peertjes met saus te eten als toetje met een bolletje ijs of bij een gerecht met stoofvlees.

  8. Tip: je kunt half port half rode wijn gebruiken voor een intensere smaak. Hou je niet zo van zoet gebruik dan minder suiker. Voor kinderen geen alcohol gebruiken maar alleen water. Om de peertjes dan toch roder te krijgen kun je perenrood toevoegen.

 

 

Wil je ook een recept speciaal gemaakt door mij voor jou..of

 

Verkoop je een mooi en lekker product en wil je daar een op maat gemaakt recept bij?

 

of ben je gewoon nieuwsgierig hoe je een bepaalde groente verwerkt in een lekkere maaltijd?

 

Neem gerust contact op met mij, ik help je graag https://basishulp.nl/contact-opnemen-met-sasja/