sambal - basishulp

Gekruide sperzieboontjes

Lekker gekruide sperzieboontjes met sambal en kokos

Soort Gerecht Side Dish
Uit welk land Wereld
Keyword Gekruide sperzieboontjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totaal bereidingstijd 20 minuten
Aantal personen 4 personen
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 400 gram sperzieboontjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • olie

Instructies

  1. Maak de sperzieboontjes schoon, was ze en snij in stukken.

  2. Schil en snipper de ui en knoflook. Bak samen in wat olie tot de ui glazig is.

  3. Voeg de sperzieboontjes en de sambal toe en bak even mee.

  4. Giet er heet water over, tot de sperzieboontjes onder staan. Laat zachtjes doorsudderen. Kook de sperzieboontjes in ongeveer 10 minuten gaar tot bijna al het vocht is verdampt.

  5. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin en bestrooi de sperzieboontjes hiermee.