Zelfgemaakte knoflooksaus

Wat ruik ik toch? .. aha het is knoflooksaus.

Eerlijk is eerlijk het ruikt niet altijd het lekkerst voor een ander maar knoflooksaus is wel een topper bij heel veel gerechten. Knoflook is ook nog eens erg gezond voor je.

De kunst is om de smaak van knoflooksaus uit een potje na te maken of eigenlijk zelfs nóg lekkerder (lees geuriger) te krijgen.

weetje: de zwavelverbinding in knoflook verteer je niet alleen met je ingewanden maar een deel neem je op in je bloed. Daarom ruik je knoflook niet alleen uit je mond maar ook uit de poriën in je huid. Door te kauwen op peterselie neutraliseer je deze geur.

Begin jaren 50 van de 20ste eeuw kwam de knoflookbol naar Nederland. Tegenwoordig heeft elke groenteboer en supermarkt knoflook in het assortiment.

Zelfgemaakte knoflooksaus

Wat ruik ik toch?....aha het is zelfgemaakte knoflooksaus

Soort Gerecht Sauzen
Uit welk land Wereld
Keyword Zelfgemaakte knoflooksaus
Voorbereidingstijd 10 minuten
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram mayonaise
  • 2-3 teentjes knoflook
  • scheutje citroen of limoensap
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • snufje peper naar smaak
  • 40 gram krulpeterselie
  • 30 gram bieslook

Instructies

  1. Doe de Griekse yoghurt en de mayonaise samen in een kom.

  2. Maak het knoflookteentje los van de bol, verwijder de harde onderkant van de teen en pel de schil van de teen. Pers de teentjes knoflook uit boven de kom.

  3. Meng de citroensap, de suiker, zout (en snufje peper) door de saus.

  4. Bewaar de saus tot gebruik afgedekt met folie in de koelkast. Als je de saus gaat gebruiken snijd dan de bieslook fijn en strooi over de saus.

  5. Deze knoflooksaus smaakt heerlijk bij een broodje (vegetarische) shoarma, over de pasta of pizza en bij kip.

  6. Om de geur wat te verzachten kun je na het eten van knoflook op wat peterselie kauwen.

Eet deze saus eens bij een zelfgemaakte plaatpizza