rijst met zalm en rozijnen

pittig en zoet in 1 gerecht

Soort Gerecht Hoofdgerecht
Uit welk land Canada
Keyword rijst met zalm en rozijnen
Aantal personen 4 personen
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 2 blikken zalm
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 eetlepels rozijnen geweld
  • 2 theelepels milde kerrie
  • 5 eetlepels tomatenketchup
  • rijst voor 4 personen
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de verpakking in een pan of gebruik een rijstkoker.

  2. Laat de rozijnen wellen in warm water en spoel ze af.

  3. Laat de zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes en prak fijn.

  4. Snipper de ui en fruit ze in een koekenpan tot ze glazig zijn.

  5. Voeg de zalm, rozijnen, kerrie, zout, peper en tomatenketchup toe. Laat alles zachtjes nog een paar minuten pruttelen.

  6. Serveer de rijst en de zalm apart of door elkaar, naar smaak.