Spitskool maar dan eens lekker anders met kerrie en ketjap. Heerlijk met gekookte aardappels en een ouderwetse slavink.

Spitskool anders
Spitskool met kerrie en ketjap, lekker anders
Ingrediënten
- 1 spitskool heel fijn gesneden of geraspt
- 1 eetlepel ketjap
- 2 theelepels kerrie mild of madras
- 1 ui in ringen gesneden
- 1 teentje knoflook in stukjes gesneden
- olie
- zout en peper naar smaak
Instructies
-
Snijd de ui in ringen en de knoflook in stukjes.
-
Rasp of snijd de spitskool heel fijn en was goed.
-
Fruit in een hapjespan de ui en de knoflook zachtjes aan in wat olie.
-
Voeg de spitskool toe samen met de ketjap en de kerrie en laat met deksel op de pan een kwartier zachtjes pruttelen.
-
Voeg naar smaak zout en peper toe.
-
Smaakt heerlijk met aardappels en een zelfgemaakte slavink.
-
Houd je liever van een frisse salade? Maak dan deze eens; spitskoolsalade met wortel en banaan https://basishulp.nl/recepten/spitskoolsalade-met-wortel-en-banaan/
Of maak eens de lekkere spitskoolsalade, je vind het recept hier https://basishulp.nl/recepten/spitskoolsalade-met-wortel-en-banaan/