
Zelfgemaakte kipnuggets
De lekkerste kipnuggets maak je gewoon zelf
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 2 M/L eieren
- 3 opscheplepels bloem soms gebruik je wat meer
- zeezout en vierseizoenen peper gemalen
- 1 theelepel kerriepoeder naar smaak, hoeft niet
- 1 theelepel paprikapoeder mild
- 1 theelepel vegeta (kruidenmix) naar smaak, hoeft niet
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 150-200 gram panko (Japanse broodkruim) soms gebruik je wat meer
- olie
Instructies
-
Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
-
Zet de drie kommen of diepe borden klaar. 1 met bloem, 1 met de losgeklopte eieren, 1 met panko gevuld. En zet de schaal klaar met een laagje huishoudfolie erop zodat je de gemaakte kipnuggets direct kunt afdekken. In de kom met panko strooi je de kruiden en meng je goed.
-
Haal de reepjes kipfilet eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de panko met kruiden, druk stevig aan, beiden kanten moeten goed bedekt zijn. Leg op de schaal naast elkaar. Het is handig als je 1 hand voor de droge ingrediënten houdt en 1 hand gebruikt om de kip door het ei te halen. Anders krijg je grote klonters aan je handen.
-
Als je alle kipfiletreepjes hebt gemaakt kun je ze in de hete olie gaan bakken. Blijf erbij want het kan soms snel gaan en te bruin is minder lekker. Je kunt bakken in de frituurpan, zet deze zo rond de 160-180 graden of in een pan met een laagje olie op het fornuis. Net wat je makkelijker vindt.
-
Smaakt heerlijk met chilisaus of ketchup.
Zelf Panko maken is goedkoper en lekkerder omdat de smaak van versgebakken brood er nog in zit. Bewaar oud brood 🍞 liefst wit. Neem een (schone) theedoek. Vouw het droge brood in de doek. Neem een stevige steelpan. Mep het brood tot kruim. Zeef het kruim. Zo heb je twee panko,s: fijn en grof. Fijn voor frituur en grof om ovenschotels af te dekken.
Hoi Cyrill, goede tip. Dit is wat ik zelf ook doe met mijn restanten van brood.