cake met banaan en karamel
Verwarm de oven voor op 150 graden (heteluchtoven)
Doe de cakemix, de eieren, de gesmolten boter en de kaneel samen in een beslagkom. roer het geheel met de mixer op de laangste stand tot een glad geheel in 1 minuut. Klop daarna nog 2 minuten op de hoogste stand. Het beslag moet lekker luchtig zijn.
Schep nu de in plakjes gesneden bananen voorzichtig door het beslag en vul de cakevorm met het mengsel.
Bak de banoffee cake in ongeveer 60 minuten gaar. Gebruik een prikker om te zien of de cake gaar is. Laat de cake goed afkoelen.
Verwarm de suiker samen met het water in een steelpannetje. Roer niet! Haal de pan van het vuur als de suiker begint te verkleuren (honingkleur)
Meng de boter door de suiker en voeg daarna de mascarpone toe. Maak er een mooie gladde karamelsaus van.
Laat de karamelsaus iets afkoelen. Prik met een sateprikker gaatjes in de banoffee cake en schenk de helft van de karamelsaus er over heen.
Klop nu de slagroom lobbig en voeg de andere helft van de karamelsaus toe. Verdeel dit over de banoffee cake.
Dien leuk op met bijvoorbeeld wat plakjes banaan en chocoladeschaafsel.