Een heerlijke ragout van kip met champignons uit de slowcooker
Snijd de kipfilet in stukken.
Maak de winterwortels schoon en snijd in stukken.
Maak de uien schoon en snipper deze.
Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd in plakjes.
Pers de teentjes knoflook uit boven de slowcooker.
Maak van een bouillonblokje 400 ml kippenbouillon.
Leg de kipfilet in de slowcooker, voeg daar de wortels, uien, champignons, bouillon, mosterd, worcestersaus, laurierblaadjes en verse kaas aan toe. Roer voorzichtig om.
Maal er wat verse peper en zout overheen.
Voeg er wat kokosmelk naar smaak aan toe en roer voorzichtig om.
Laat nu 6 uur op low of 4 uur op high in de slowcooker.
Roer halverwege de tijd even om. Kijk ook of er nog genoeg vocht aanwezig is. Anders nog wat kokosmelk of bouillon toevoegen.
Haal na de kooktijd de laurier eruit.
Roer 3 eetlepels maizena met wat water aan en roer het door de ragout. Laat nog even een half uur in de slowcooker binden.
Garneer de ragout met peterselie.
Dien op met gebakken aardappels, patatjes of penne. Serveer er nog wat extra groene groente bij. Bijvoorbeeld spercieboontjes, snijboontjes of sugarsnaps.