Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Rabarbermousse
Nagerecht voor 4 personen
Soort Gerecht
Dessert
Uit welk land
Nederlands
Keyword
Rabarbermousse
Voorbereidingstijd
5
minuten
Kooktijd
20
minuten
Aantal personen
4
personen
Schrijver
Sasja Spek
Ingrediƫnten
bos
rabarber
100
gram
suiker
of de helft (naar smaak)
1,5
eetlepel
custard
2
Medium
eieren
Instructies
Was de rabarber en snijd in kleine stukjes
Kook de rabarber 5 minuten met 2 dl. water. Wordt het te dik dan iets meer water toevoegen.
Los de custard op met een beetje water en roer door de rabarber.
Splits twee eieren.
Eigelen en het grootste gedeelte van de suiker samen schuimig kloppen.
Eiwitten in een vetvrije kom stijf kloppen.
De hete rabarber schep voor schep bij eigeel voegen en even door laten koken.
Zet uit en schep de eiwitten erdoor.
Als de rabarber afgekoeld is, de rest van de suiker erdoor doen.