
Kip met champignons uit de slowcooker
Een heerlijke ragout van kip met champignons uit de slowcooker
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 doosje champignons
- 2 middelgrote winterwortels
- 1 kuipje verse kaas
- 400 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels mosterd
- 2 laurierblaadjes
- 2 theelepels worcestersaus
- 100 ml kokosmelk
- zout en peper
- 3 eetlepels maizena voor de binding
- peterselie garnering
Instructies
-
Snijd de kipfilet in stukken.
-
Maak de winterwortels schoon en snijd in stukken.
-
Maak de uien schoon en snipper deze.
-
Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd in plakjes.
-
Pers de teentjes knoflook uit boven de slowcooker.
-
Maak van een bouillonblokje 400 ml kippenbouillon.
-
Leg de kipfilet in de slowcooker, voeg daar de wortels, uien, champignons, bouillon, mosterd, worcestersaus, laurierblaadjes en verse kaas aan toe. Roer voorzichtig om.
-
Maal er wat verse peper en zout overheen.
-
Voeg er wat kokosmelk naar smaak aan toe en roer voorzichtig om.
-
Laat nu 6 uur op low of 4 uur op high in de slowcooker.
-
Roer halverwege de tijd even om. Kijk ook of er nog genoeg vocht aanwezig is. Anders nog wat kokosmelk of bouillon toevoegen.
-
Haal na de kooktijd de laurier eruit.
-
Roer 3 eetlepels maizena met wat water aan en roer het door de ragout. Laat nog even een half uur in de slowcooker binden.
-
Garneer de ragout met peterselie.
-
Dien op met gebakken aardappels, patatjes of penne. Serveer er nog wat extra groene groente bij. Bijvoorbeeld spercieboontjes, snijboontjes of sugarsnaps.
recept ziet er heerlijk uit en wil het graag gaan proberen, maar wat wordt er bedoeld met een kuipje verse kaas? Roomkaas zoals van Philadelpia of iets anders?
Hoi Tim,
Wat leuk dat je het recept gaat uitproberen. Ik heb verse naturel roomkaas gebruikt van de Aldi (in een kuipje) maar die van Philadelphia is ook prima. Laat je het me weten als je het recept gemaakt hebt?
Sasja
Bedankt voor je snelle reactie, ik laat het je zeker nog weten! 🙂
Het was erg lekker van smaak. Alleen vond ik de 400 ml bouillon teveel, het was net soep. Met allesbinder toch goed gekomen. Ga het zeker nog eens maken.
Hoi Vera,
Wat leuk dat je het recept hebt gemaakt en dat het in de smaak valt.
Het klopt, de bouillon is er ook voor om een saus te maken. Dat werkt met allesbinder of maïzena het beste.
Hartelijke groet,
Sasja
Was erg lekker ,inderdaad veel bouillon maar met allesbinder opgelost.