MAIL NAAR DE VOEDSELBANKEN

Vorige week heb ik een aantal voedselbanken in Noord-Holland een mail gestuurd. Hieronder een gedeelte van de tekst:

“Het lijkt me erg leuk om vaker live te koken zodat ik de klanten van de voedselbank kan helpen met lekker, gezond, snel en budgetvriendelijk te koken. Het zou geweldig zijn als ik dan van te voren weet wat er (ongeveer) in de pakketten voor de klanten komt zodat ik daar een lekker recept voor kan schrijven. Deze recepten zijn ook allemaal terug te vinden op mijn website. www.basishulp.nl

Lijkt het jullie ook leuk en zinvol om hieraan mee te werken? Ik hoor graag van jullie.

Hartelijke groet van een ‘oud’ voedselbank klant”

LEUKE REACTIES

Vandaag kreeg ik een telefoontje van Josje, van Stichting Broodnodig Op Texel Voedselbank https://www.facebook.com/stgbroodnodigoptexel.voedselbank/. Vorige week waren ze druk bezig met de verhuizing maar deze week draaien ze gewoon weer! Josje vertelde dat er deze week winterwortels in het pakket zitten en volgende week witlof. Daar ga ik natuurlijk een lekker recept bij schrijven.

witlof - basishulp

Ik kreeg ook een leuke mail van voedselbank Purmerend https://www.facebook.com/vbpurmerend/:

“Wat een leuk initiatief! Hopelijk gaan er een hoop mensen gebruik van maken.

Om iedere week aan te geven wat er ongeveer in de pakketten zit, is een hoop extra werk voor ons. Vaak weten we pas op donderdagmiddag wat er uitgedeeld gaat worden. Over het algemeen komt de inhoud van de pakketten ongeveer op hetzelfde neer: pasta of rijst, veel verpakte soepgroente, roerbakgroente en soms kant en klare salades, nu in de zomermaanden verse groenten van het land zoals sla, paksoi, andijvie en er zijn ook bijna iedere week aardappelen, wortelen en uien. Ook zijn er iedere week verse eieren. En brood natuurlijk.

We zullen de link op onze website zetten en we proberen iedere week een foto van het pakket op onze fb pagina te plaatsen. Dan kun je ook kijken wat er zoal in zit.

Veel succes!

GOED IDEE

Wat een goed idee om een foto van de pakketten te maken dan kan ik er iets lekkers uit kiezen om een recept bij te schrijven. Ook is het fijn om te zien dat alle donaties goed terecht komen en dat de vrijwilligers zo hard werken om iedereen van een gezonde maaltijd te voorzien.

Bedankt allemaal!

 

 

 

 

× Hallo, waarmee kan ik je helpen?