De één had er zo’n zin in, de ander juist helemaal niet.. de eerste schoolweek

Wat een leuke nieuwe start van het schooljaar had moeten worden, werd een nare, zieke, sneue week voor ons. En de week is nog niet voorbij.

Vorige week werd eerst de jongste ziek. Hoge koorts, buikpijn, hoofdpijn etc. je kent het wel. Hele nacht in de weer geweest met hem. De volgende dag voor de zekerheid een zelftest gedaan. Negatief gelukkig…dacht ik nog. En hij leek ook wel weer wat op te knappen. Nou, dat viel dus goed tegen. Wat een ellende.  Zondagavond werd de oudste ziek, precies hetzelfde verhaal. Hoge koorts en knallende hoofdpijn, en in de loop van de volgende ochtend was ik aan de beurt. Een zelftest bij de oudste afgenomen en die bleek direct positief.. STRESS

Na een hertest met zijn allen bij de GGD bleken we allemaal positief te zijn en dus Corona te hebben. ?

De jongens knappen weer wat op, alhoewel de hoofdpijn lang aanblijft. Nu nog verkouden en misselijk. We hebben verlies van reuk en smaak en weinig trek in eten. Wel eten we veel fruit (banaan, kiwi, appel, druiven, meloen) en drinken we liters thee, versgeperste sinaasappels,mandarijnen en grapefruit of water. Mijn klachten duren wat langer maar de hoge koorts is nu gezakt naar verhoging, ik kan weer af en toe uit bed na 4 dagen en de scherpe hoofdpijn neemt ook af. Wel veel druk op mijn borst en erg moe, ellendig gevoel in mijn lijf.

Tot overmaat van ramp vonden we de cavia van Luan deze week ook in het hok. Overleden. Wat een verdriet! We hebben samen het hok schoongemaakt en Fee in een doosje gelegd. 

Als er iets is, dan helpen we elkaar

In isolatie zitten als je zelf ziek bent en ook nog de zorg hebt voor twee zieke kinderen valt niet mee kan ik je zeggen. Gelukkig zijn ze wel al wat ouder (9 en 11) dus ook zelfstandiger. Kunnen zelf een broodje maken, iets lekkers pakken, thee inschenken of mama instoppen met een fijne warme deken. Ze vermaken zich ook wel. Gaan met hun dekbed gezellig op de bank liggen om een filmpje te kijken of gamen samen. Dat is het voordeel van een appartement, alles gelijkvloers, deur open en als er iets is dan helpen we elkaar.

Buurvrouw had dinsdag boodschappen gedaan, mijn ouders hadden donderdag kippensoep voor de deur gezet en een tas met boodschappen en van mijn werkgever kreeg ik een heerlijke fruitmand opgestuurd. De buurman heeft vandaag mijn vuilniszakken weggebracht. Lieffff

Veel appjes, telefoontjes en beterschapswensen. Dat voelt goed en hebben we ook echt wel nodig.

Omdat de bouwvakkers nog aan het werk zijn, staat de portiekflat in de steigers en zijn we helemaal ingepakt in plastic. Ook voor de ramen. Ze zijn aan het werk op het balkon dus daar kunnen we overdag tussen 07.00 – 15.30 uur ook niet op om frisse lucht te krijgen. Dat maakt het wel extra lastig. En verstikkend soms. Na 15.30 uur snel alle deuren openzetten en luchten.

Hopelijk mogen we maandag/dinsdag weer uit isolatie en houden we geen langdurige klachten er aan over.

Liefs, Sasja

p.s. Let goed op jezelf en de ander ?

 

 

 

× Hallo, waarmee kan ik je helpen?