Het gaat lekker ?

Luan zijn vakkenkast is helemaal schoongemaakt en uitgezocht. Pico Bello weer.

vakkenkast - basishulp

Zijn bed is opgemaakt met het minecraft dekbedovertrek en de nieuwe kussens liggen erop.

minecraft dekbedovertrek - basishulp

Het oude kleed is afgevoerd, het is nog wachten op het nieuwe vloerkleed. De bezorgtijd daarvan was 2-3 weken. Moet lukken dus.

Zijn bureau is opgeruimd en de organiser staat te pronken.

Alle dozen, kisten, bakken etc. zijn doorgespit, opnieuw ingedeeld en gereduceerd tot 2. Deze staan nu bovenop zijn kledingkast achter de deur. Lekker uit het zicht.

De ramen zijn gelapt en de alle tekeningen, foto’s, stickers en posters verwijderd. Wat een rust, ruimte en lekker fris en fruitig.

Nu nog te doen: de muursticker aanbrengen.

Als Luan maandag uit school komt mag hij die avond een nachtje bij Leonit op de slaapkamer slapen. Het matras ligt al klaar. De volgende dag (dinsdag 22 september) is hij jarig en mag hij zijn kamer bewonderen en uitdelen op school. Zondag vieren we zijn verjaardag thuis. 

Update ?

Het dekbedovertrek van minecraft is bezorgd en heb ik gewassen in de kast liggen.

De muursticker van minecraft is bezorgd

Het kastje boven Luan zijn bureau is opgehangen door een lieve vrijwilliger van https://www.teamvrijwillig.nl/ Hij heeft voor mij ook een schilderij opgehangen boven mijn bank (dat wilde ik al drie jaar!) in de gang drie kistjes opgehangen en de fiets van Luan gemaakt. Wat een topper!

De kledingkast van Luan heb ik uitgezocht en de kleding die hij niet meer past of niet meer leuk vindt in een grote zak gestopt. De kleding heb ik aangeboden op de facebookgroep Gratis & Ruilen Rondom Alkmaar en is gister al opgehaald. In ruil daarvoor heb ik twee courgettes uit eigen tuin gekregen; mjammie! en twee pakjes rooibosthee.

Een bureauorganiser heb ik gekocht bij de Action.

Nu ga ik verder met wat gaatjes vullen in de muur en het schoonmaken van de vakkenkast.

Fijne dag!

En we mogen weer… nu een ‘nieuwe’ kamer voor Luan

Leonit is al helemaal gewend aan zijn nieuwe kamer en is er erg blij mee. 22 september is zijn grote broer Luan jarig (wordt 11) en ook hij krijgt natuurlijk een gerestylde kamer. Gelukkig hoef ik dit keer niet te schilderen.

Het plan van aanpak

Het moeilijkste was om te beslissen voor welk thema Luan wil gaan; fortnite, minecraft, de zee, black panther … allemaal opties en leuk. Uiteindelijk heb ik de knoop maar doorgehakt en ga ik voor minecraft!

De voorbereidingen

Eerst heb ik gekeken wat de mogelijkheden zijn om zijn kledingkast, bed, bureau en vakkenkast te veranderen van plek. Daarna heb ik een stappenplan gemaakt:

thema: minecraft

  • andere indeling kamer
  • vakkenkast schoonmaken, uitzoeken
  • kledingkast opruimen en uitzoeken
  • Uitzoeken op prijs en thema: dekbedovertrek, vloerkleed,muursticker,kussens

Aan de slag

In de folder van Kruidvat stond een dekbedovertrek van minecraft ✅

Een tof vloerkleed besteld bij Volero ✅

Muursticker van minecraft (een raam) bij Bol.com ✅

Kussens bij Leen Bakker ✅

Dan telefoontje van Luan tussendoor.. “Mama, ben je al begonnen aan mijn thema?” ehhhh ja “Ow, want ik vind dit en dat ook leuk hoor” ehhhh lieverd, ik heb alles al besteld, gekocht of het is onderweg. Ik heb een thema gekozen. “Dan weet ik het al hoor mam, het wordt minecraft” ❤??? pfffff heb ik even mazzel! en jij mag niet meer raden Luan..

Vervolgstappen

Het is fijn om te weten dat de thema spullen er allemaal zijn. Nu aan de slag met het schoonmaken en opruimen. Ik ga beginnen met zijn kledingkast. Wat hij niet meer past of niet meer leuk vindt kan of doorgeschoven worden naar Leonit of op facebook gezet voor iemand anders die we daar nog blij mee kunnen maken. Wordt het niet opgehaald dan breng ik het naar de kringloop.

Daarna is zijn vakkenkast aan de beurt. Alles eruit, lekker soppen en hopelijk een stuk minder terug zetten. Lekker overzichtelijk houden en netjes.

Dan zijn bureau opruimen. Luan zit nu in groep 8 en het is fijn dat hij aan zijn bureau huiswerk kan maken. Ik wil nog een organiser kopen bij de Action voor zijn stiften, papier, gummen etc.

Hulpvraag

Op het bureau staat een kastje, die zou ik eigenlijk graag aan de muur willen ophangen. Wie kan mij daarbij helpen? Ik heb daar een betonboor voor nodig. Stuur mij gerust een bericht als je het leuk vindt om dit te doen.

Hoe kom ik toch aan al die spullen?

Goede vraag.. daar geef ik graag antwoord op.

Het bed van Luan en Leonit stond eerst in een tuinhuis van familie, het is een boxspring. Ik heb het hoofdbord eraf gehaald en de bedden apart neergezet.

Het bureau en kastje van Luan heb ik gratis opgehaald via facebook. Het bureau van Leonit is gebracht door een hele lieve mevrouw en haar man.

De vakkenkasten heb ik gekocht via Marktplaats.

Ëén kledingkast is gekregen via de moeder van een vriendje van Leonit. De andere kledingkast heb ik gekocht in de aanbieding bij Leen Bakker.

De gordijnen zijn van de Action.

Nog meer vragen? stel ze gerust.

En nu

Nu moet ik aan de slag met opruimen en schoonmaken.

Wordt vervolgd!

Groetjes, Sasja

 

 

 

 

 

 

 

 

× Hallo, waarmee kan ik je helpen?