Interview met Martine Kamsma van de NRC

Een aantal weken geleden werd ik getipt over een oproep van de NRC dat er iemand gezocht werd voor een interview over bijstandsgerechten. Daar heb ik op gereageerd en een week later zaten Martine Kamsma met fotograaf Simon Lenskens bij mij aan de keukentafel.

Mee lunchen

Het leek Martine een goed idee om mee te lunchen (gewoon wat de pot schaft) en tijdens de lunch het interview te houden.

Ik heb op tafel gezet wat ik in huis had; namelijk afbakstokbrood, brie, walnoten en honing met een glas water erbij of koffie/thee. Eigenlijk heel luxe… en best wel vreemd voor iemand in de bijstand toch?? Tot je de achtergrond weet. De walnoten komen van een vriendin uit Frankrijk en de honing is zelfgeslingerd door mijn moeder.

Groente uit de moestuin

Ik krijg vaak groente uit de moestuin van mijn moeder. Deze keer waren dat heerlijke roseval aardappeltjes en spercieboontjes. Simon heeft er een mooie foto van gemaakt. Het kistje lever ik weer in voor een nieuwe voorraad. Waarschijnlijk wordt dat courgette en snijbonen want die groeien heel hard om deze tijd.

Meegeven

Wat ik heel graag wil meegeven met het interview is dat je met wat creativiteit en hulp toch goed en lekker kunt koken als je in de bijstand zit of om andere redenen een minimum inkomen hebt. Goede voeding geeft je weer energie om door te gaan!

Kijk een beetje meer naar elkaar om en help waarnodig of kook wat meer en deel.

Liefs, Sasja

Hierbij de link naar het volledige interview. https://www.nrc.nl/nieuws/2020/08/12/koken-van-een-bijstandsuitkering-hoe-dieper-je-bukt-hoe-goedkoper-a4008568