Het geheim: zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Chocolate chip cookies
Een verbazingwekkend eenvoudig maar lekker recept voor heerlijke zacht en chewy chocoladekoeken!
Ingrediënten
- 125 gram zachte roomboter
- 125 gram witte suiker
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 theelepels vanille extract
- 375 gram bloem
- 2 grote eieren
- 1 theelepel zout
- 250 gram grof gehakte chocolade of chocolate chips puur, melk of wit
- ½ theelepel baking soda
- gedroogde cranberry's of gehakte noten voor nóg meer smaak (optioneel)
Instructies
-
Zeef de bloem boven een kom, voeg het zout en de bakpoeder toe en spatel door elkaar.
-
Mix in de andere kom de zachte boter met de suiker tot een romig geheel.
-
Klop de eieren door het botermengsel en voeg het vanille extract toe. Mix één minuut tot het luchtig is.
-
Voeg nu de bloem toe en meng met een spatel even kort door elkaar tot een mooi deeg.
-
De chocolade en eventueel de cranberry's en/of gehakte noten door het deeg kneden.
-
Maak van het deeg een rol en verpak in plasticfolie. Laat minstens een uur rusten in de ijskast.
-
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Haal het deeg uit de koeling en verdeel het deeg in 15 gelijke stukken. Vorm er mooie koekjes van. Leg ze op een bakplaat. Let erop dat de koekjes tijdens het bakken twee keer zo groot worden dus zorg voor voldoende tussenruimte.
-
Bak de chocolate chip cookies in ongeveer 12-17 minuten lichtgoudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.