Dé trends voor de zomer van 2021

Het is bijna zomer en daar kijken we allemaal hoopvol naar uit.

Met een huis vol aaibare stoffen en velvetbekleding, prachtige loungeplekken met comfortabele dekens, ronde vormen in combinatie met zachte stoffen. Waarbij binnen en buiten in elkaar overlopen hebben we het thuis helemaal cosy gemaakt. Dé plek waar we heel veel verbleven het afgelopen jaar.

Maar..zodra het weer kan pakken we de kans met beiden handen aan om lekker op stap te gaan. Naar het bos, de dierentuin, het strand of eindelijk weer eens naar het theater of een festival.

Nieuwe en frisse kleuren

Heb jij je kasten al opgeruimd en ben je daar een fijne tas tegengekomen of is het wel eens tijd voor een nieuw, trendy exemplaar? Gooi je loungewear uit en ga voor nieuwe en frisse kleding en kleuren. Vrolijke prints, bonte kleuren en feestelijke jurken. Zoek daar een bijpassende tas bij en je bent klaar om op stap te gaan.

Minimalistisch of juist extravagant beide trends blijven. Wordt jouw tas een XL-exemplaar of ga je voor een heel klein en praktisch telefoontasje. In een kauwgom-roze kleur, een vrolijke print of tijdloos beige of wit. Heel goed te combineren met jouw favoriete outfit van deze zomer.

Goed idee om je tas in dezelfde kleur als je outfit te dragen of om juist te kiezen voor een contrasterende kleur.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk item net als het gebruik van gerecyclede stoffen en materialen. Dit zie je allemaal terug in kleding, tassen en meubels.

Zelfs in portemonnees en pasjeshouders komt deze trend terug.

Veel mensen zijn zich bewust van het probleem dat veel spullen naar stortplaatsen gaat. En proberen hun consumptiegedrag te veranderen. Ook bedrijven zetten stappen met hun doel om milieu-impact te verminderen.

Verschillende modemerken hebben de afgelopen jaren hun bedrijfsstrategie veranderd om te zorgen dat ze aan de doelstellingen kunnen voldoen. Sommige bedrijven gebruiken voor hun producten alleen maar gerecycled plastic of zorgen dat 100 procent van hun plastic verpakkingen recyclebaar, gerecycled of gecomposteerd is.

Milieuvriendelijke opties

Er is steeds meer vraag naar producten van hoge kwaliteit en langere levensduur van producten.

Kiezen voor milieuvriendelijke opties hoeft niet minder trendy te zijn. Je kunt nog steeds je persoonlijkheid uitdragen via je kleding, meubels en een mooie tas.

Denk eens aan ananasvezel in plaats van leer, hennep in plaats van katoen, kapok in plaats van petroleum-gebaseerde stoffen. Er is zelfs al een schoen gemaakt van maisafval.

Design uit Canada

Neem als voorbeeld de mooie duurzame groene tassen van Matt & Natt. Dit design komt uit het Canadese noorden. Zij brengen de natuur in kleur en materiaal dichterbij en laten het je voelen. Een minimalistisch design en zorgvuldig gekozen tinten. Mooi en kwetsbaar, zoals de natuur ook voelt.

Er wordt geen gebruik gemaakt van dierlijk materiaal en er wordt op een manier geproduceerd die de natuur zo min mogelijk schade toebrengt.

De tassen zijn van vegan leer en de voering van gerecyclede petflessen. Kurk en rubber worden ook verwerkt. De kleuren zijn afgestemd op kleuren uit de omgeving.

Kijk eens naar de clutch Riya Vintage, de Sling bag rugzak of de shopper Abbi Dwell. In prachtige kleuren en een uniek design.

Zo ga je met een goed gevoel naar dat feest toe!

× Hallo, waarmee kan ik je helpen?