Doen waar je goed in bent 

Als ondernemer ben je begonnen om te doen waar je goed in bent. Als je bedrijf groeit kom je erachter dat je een aantal zaken misschien minder leuk vindt of er eigenlijk helemaal geen tijd voor hebt.  

Je wilt wel je bedrijf financieel gezond houden maar boekhouding en administratie staan niet altijd bovenaan de lijst van leukste werkzaamheden.  

Voor heb opbouwen van een financieel gezond bedrijf is een overzichtelijke zakelijke administratie onmisbaar. Daarom is het van belang om je administratie vanaf het begin goed bij te houden. Als je op vaste tijden je cijfers bijhoudt, kost het veel minder tijd en heb je sneller je geld. Dit helpt dus mee om geld te verdienen.  

Zelf doen of administratie uitbesteden 

Bij het opzetten van een goed boekhoudprogramma kun je denken aan de volgende punten: 

  • Ga je de administratie zelf doen of uitbesteden, een combinatie kan ook 
  • Kies het juiste boekhoudprogramma en probeer deze eerst uit 
  • Wil je online facturen en offertes op kunnen stellen 
  • Heb je een zakelijke rekening nodig om privé en zakelijk gescheiden te houden 
  •  btw berekenen  

Je kunt er voor kiezen om je administratie zelf te doen. Bijvoorbeeld als je weinig opdrachtgevers hebt en geen voorraadbeheer.  

Ook kun je een boekhouder mee laten kijken. Deze is goed op de hoogte van alle regels en kansen zoals aftrekposten.  

Belangrijk blijft dat je zelf de basis van je boekhouding kent. Zo weet je hoe het met je bedrijf gaat. En weet je of je bepaalde investeringen kunt gaan doen.  

Zakelijk groeien 

Als je weet hoe het financieel met je bedrijf gaat, kun je zakelijk gaan groeien. Je kunt je kosten dekken, omgaan met de verandering in je levensstijl door het ondernemen. Je kunt de kwaliteit handhaven van je diensten en je service. En je kunt onvoorziene gebeurtenissen opvangen. Allemaal zaken die door een goede boekhouding bijdragen aan duurzame en bestendige groei van je bedrijf.  

Van hieruit kun je meer rendement gaan creëren, een hogere omzet en meer winst. Je plannen om gaan zetten in resultaten en krijg je meer rust en ruimte om te werken aan je toekomst.  

Goed online zichtbaar 

Het is heel belangrijk om online goed zichtbaar te zijn en te beschikken over b2b e-commerce. Hiermee verhoog je tevens je omzet. Ben jij hier al klaar voor?  

× Hallo, waarmee kan ik je helpen?