Kiezen voor een goed cilinderslot – nieuw kopen of huidige vervangen

Een cilinderslot is een slotmechanisme bestaande uit een cilinder en een behuizing.

Stiften, plaatjes of kogeltjes blokkeren de cilinder zolang de bijpassende sleutel niet in het slot is gestoken.

Als je een nieuw cilinderslot wilt kopen of de huidige wilt vervangen is het belangrijk om je cilindersloten goed op te meten. Sommige cilindersloten zijn gelijk sluitend, dat wil zeggen dat er meerdere cilinders op dezelfde sleutel gemaakt kunnen worden. Een cilinderslot met een SKG*** keurmerk is een slot dat een inbraak met wel 5 minuten kan vertragen.

Voel je veilig in huis met de juiste cilindersloten

Om een goede beveiliging op je deuren te hebben is een cilinderslot de basis. Het is een essentieel onderdeel van degelijk hang en sluitwerk. Een cilinder die het deurslot afsluit en jou een veilig gevoel geeft.

Het vervangen van je oude cilinderslot is een eenvoudig klusje. Als je een beetje handig bent met gereedschap dan hoeft er geen professionele slotenmaker aan te pas te komen. Er zijn vaak filmpjes op internet waarin goed uitgelegd wordt hoe je zelf een cilinder kunt verwijderen en opmeten. Of je stelt je vragen aan de klantenservice.

Kies het cilinderslot dat past bij jouw deur en situatie

Je hebt cilindersloten in alle soorten en maten. Kijk daarom eerst welke maat jouw cilinderslot moet hebben. Daarna kun je ze eenvoudig bestellen en monteren.

Op de cilindersloten zit vaak een flink aantal jaren garantie en meestal krijg je er een aantal sleutels gratis bij. Dat is erg handig als je een groot gezin hebt of als er meerdere bewoners gebruik maken van hetzelfde slot. Er zijn ook cilindersloten met een hotel-, nood- en gevarenfunctie. Dat is een speciale cilinder die tweezijdig te bedienen is. Daarbij vervalt de SKG-keuring als de sleutels in de cilinder blijven zitten nabij een brievenbus of glas. Dit geldt ook voor de knopcilinder.

Een sleutelcertificaat

Ook kun je in de toekomst sleutels bij bestellen. Dat is handig en kan snel geleverd worden. Bij sommige cilinders krijg je ook een sleutelcertificaat. Dit betekent dat een sleutel alleen maar te kopiëren is met dit certificaat.

Met deze tips voel jij je snel veilig in je eigen huis!

× Hallo, waarmee kan ik je helpen?