Nieuw heeft veel voordelen en is ook duurzaam

Alles in je huis is lekker nieuw en fris en heeft de eerste vijf jaar nauwelijks of geen onderhoud nodig. Dat is fijn want zo bespaar je op de onderhoudskosten.

Moderne technieken zorgen voor een aangenaam en comfortabel binnenklimaat door verwarming en koeling.

Een nieuw huis is zeer energiezuinig. Dat bespaart niet alleen op je energierekening maar zorgt ook voor een beter klimaat en een beter milieu. Het is een stuk duurzamer dan oudere woningen en belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2. Dit komt door goede isolatie en het gebruik van duurzame technieken om het huis te voorzien van warmte en stroom. Veel nieuwbouwwoningen hebben ook inbraak werend hang- en sluitwerk. Zodat de kans op een inbraak vijftig procent minder is.

Duurzame tassen, Fairtrade of gemaakt van gerecyclede materialen

Eerlijke, duurzame kleding, mode en tassen vind je steeds gemakkelijker. En een goede rugtas is het halve werk. Of het nu gaat om werk, school, op reis, of op een festival, je rugtas is je beste vriend – in love with your backpack. Ze zijn er dan ook in alle soorten, maten en kleuren. Van de populairste rugtassen of een waterdichte rugzak tot de prachtigste en stijlvolste tassen die elke outfit laten stralen.

Als al je persoonlijke eigendommen droog en heel over zijn gekomen na een gezellig dagje uit, is het weer fijn thuiskomen. Bewaar pasjes daarom veilig in een pasjeshouder of een portemonnee.

Niet alleen voor je huis worden duurzame technieken en materialen gebruikt ook voor het maken van tassen. Heb je wel eens gehoord van een tas van duurzaam vissenleer of handgewoven bananenblad, een mooie handtas van veganistisch leer of zelfs gemaakt van de lipjes van blikjes. Er is echt al heel veel mogelijk.

‘Duurzaamheid is het zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu, maar ook voor de komende generaties. Het voorzien in onze eigen behoeften moet dus in evenwicht zijn met dat wat de aarde aankan. Je houdt dus rekening met wat mensen, die na jou leven, nodig hebben zodat ook zij fijn op deze aarde kunnen leven’

Klaar voor het werk

Een goede werktas waar een laptop in past en die een professionele uitstraling heeft. Die wil elke professional wel hebben. Er zijn mooie vegan leren tassen gevoerd met polyester van gerecycled PET, stoere urban tassen gemaakt van gerecyclede billboards en prachtige rustieke leren aktetassen gemaakt van eco-leer.

Er zijn heel veel dingen die je kunt doen om duurzamer te leven. Zo kun je bijvoorbeeld je afval scheiden, apparaten uitzetten en niet op stand-by laten staan, letten op wat én waar je je spullen koopt, groene energie gebruiken, korter douchen, lichten uitdoen en nog veel meer.

Geef spullen een tweede kans

Gooi je gebruikte tas of kleding dus niet bij het afval maar breng deze naar een tweedehandswinkel, verkoop het of geef het weer door aan een ander. Wil je zelf toch graag een ‘nieuwe’ tas dan kun je er één kopen die gemaakt is van gerecyclede materialen of vegan leer.

Zo zorgen we samen voor een schonere en leefbare wereld.

× Hallo, waarmee kan ik je helpen?