Wat voor weer is het vandaag

In een nieuwe woning maakt het eigenlijk niet meer uit wat voor weer het buiten is. Het binnenklimaat is altijd aangenaam. Met een label A als energielabel heb je niet alleen lagere kosten maar draag je ook bij aan een beter milieu. Sommige woningen zijn zelfs energieneutraal. Dat betekent dat je rondom en in de buurt van je eigen woning evenveel energie opwekt als je verbruikt. Dat is het hoogst haalbare op het gebied van duurzaam wonen.

Omdat er de modernste technieken worden gebruikt voor isolatie en verwarming van een nieuwbouwwoning heerst er een comfortabel binnenklimaat. Wat voor weer het buiten ook is. Vaak wordt de woning gasloos uitgevoerd met lage temperatuur verwarming zoals vloerverwarming en elektrische radiatoren en is daarnaast heel goed geïsoleerd. Dit zorgt voor een heel fijn en comfortabel binnenklimaat maar hopelijk ook voor een lagere energierekening.

Daarnaast worden nieuwe huizen ruimtelijker en lichter gebouwd dan bestaande huizen. Er is goed nagedacht over de uitstraling, ambiance en ruimtelijkheid.

Bewuste keuze

Als je zo’n bewuste keuze hebt gemaakt voor nieuwbouw en duurzaamheid dan komt dit vast ook terug in je keuze voor kleding en accessoires zoals bijvoorbeeld een tas of een mooie waterdichte rugzak. Gemaakt van gerecyclede PET flessen en duurzame materialen.

Een rugzak is ideaal om mee te nemen naar het werk, school of een dagje uit. Maar ook voor sportievere activiteiten, citytrips en vakanties zijn er verschillende soorten rugzakken verkrijgbaar. Een rugzak draag je moeiteloos op je rug en je neemt er makkelijk je dagelijkse benodigdheden in mee. Verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten, van de beste kwaliteit en voor alle doeleinden.

Er zijn heel veel mensen die graag fair trade en duurzame tassen, een portemonnee of pasjeshouder willen kopen. Waar kun je dan onder andere allemaal op letten? Eerlijke handel, milieuvriendelijk, lokaal geproduceerd, veganistisch en steunt de lokale bevolking. Dus zonder schade geproduceerd voor mens, dier en/of milieu.

Je oude kleding en tassen kun je inleveren maar weet je ook wat er daarna mee gebeurt? Ook daar kun je over nadenken.

Duurzaam en eerlijk

Duurzaam en eerlijk zijn woorden met verschillende betekenissen. Wanneer noem je iets eerlijk en wanneer duurzaam? Als voorbeeld: als de mensen in de productieketen eerlijk zijn behandeld, kan een product nog steeds gemaakt zijn van niet-duurzame materialen. Of aan de andere kant van de wereld. Duurzaamheid bestaat uit heel veel facetten. Denk aan de impact van het materiaalgebruik, water-, energie- en chemicaliën in het productieproces, arbeidsomstandigheden, diervriendelijkheid, tijdloos ontwerp, kwaliteit enzovoort.

Gelukkig communiceren steeds meer bedrijven dit proces en kunnen we als consument hier een steeds betere keuze in maken. Combineer deze superleuke en trendy tassen met een kekke outfit en jij bent helemaal klaar voor de zomer. Prachtige superstevige leren rugtassen die worden gemaakt om lang mee te gaan. Het leer ziet er vaak mooi dik en een tikkeltje doorleefd uit. Vaak van ‘gered’ leer: restpartijen die zijn afgekeurd door grote modehuizen en die om de beschadigingen heen worden gesneden om net zo mooie producten van te maken. Met de hand en fair gemaakt in eigen land.

× Hallo, waarmee kan ik je helpen?