Soms is een stevige soep gewoon even nodig als opkikker. Dit is een makkelijk recept voor een geurige erwtensoep met ribbetjes en rookworst.

Erwtensoep

Bron van eitwitten en voedingsvezels

Soort Gerecht Soup
Uit welk land Nederlands
Keyword Erwtensoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 1 uur 30 minuten
Aantal personen 10 personen
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 500 gram spliterwten
  • 1 prei gesneden
  • 1 ui gesneden
  • 1 paprika, rood of oranje in stukjes
  • 1 bouillonblokje
  • 3 aardappels, middelgroot geschild en in blokjes
  • 1 winterwortel in plakjes
  • 300 gram ribbetjes
  • 1 rookworst of boerenmetworst
  • 3 stengels selderijblad
  • zout en peper naar smaak
  • maggi naar smaak
  • 1 1/4 liter water

Instructies

  1. Was de spliterwten onder stromend water en zet ze op met 1 1/4 liter water samen met de ribbetjes en het bouillonblokje en breng aan de kook. Het schuim wat vrij komt eraf scheppen. Laat zachtjes door koken tot de spliterwten gaar zijn en uit elkaar vallen. Dit duurt ongeveer 1,5 uur. Roer af en toe om zodat de soep niet aanbrandt.

  2. Was en snijd de prei, ui, winterwortel, paprika, aardappels en de selderij.

  3. Haal de ribbetjes na 1,5 uur uit de pan en maak het los van het bot. Snijd het vlees fijn en schep terug in de pan.

  4. Voeg de groente en de gesneden rookworst of boerenmetworst toe en laat nog een half uurtje zachtjes pruttelen.

  5. Peper en zout, maggi naar smaak toevoegen.

  6. Heerlijk met stokbrook of roggebrood met spek en mosterd.

× Hallo, waarmee kan ik je helpen?