Gekruide makreel met taugé, mais en aardappelpuree

Gekruide makreel met taugé, mais en aardappelpuree

Soort Gerecht Hoofdgerecht
Uit welk land Wereld
Keyword Gekruide makreel met taugé en mais
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totaal bereidingstijd 30 minuten
Aantal personen 4 personen
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 2 blikjes a 125 gram makreel in olie
  • 1 Ui
  • Olie
  • 1/2 Theelepel Laos kruiden
  • 1 Theelepel Suiker
  • 1 Theelepel Sambal oelek
  • 1 Theelepel djahé
  • 1/2 Eetlepel Azijn
  • 3 Eetlepels Ketjap manis
  • 1 Blikje mais 350 gram
  • 100 Gram Taugë
  • 1 Pak Aardappelpuree of zelfgemaakt

Instructies

  1. Maak de aardappelpuree volgens de verpakking of maak zelf een puree van gekookte aardappels, beetje peper, zout, klontje boter en een beetje melk

  2. Makreel goed laten uitlekken. 

  3. Ui snipperen en in olie zachtjes bakken

  4. Toevoegen: fijngemaakte makreel, sambal, laos, djahé, suiker, azijn, ketjap en 1/2 dl water

  5. Al roerende aan de kook brengen en 8 minuten zachtjes stoven.

  6. Taugé wassen en uit laten lekken. Mais warmen.

  7. Taugé door makreelmengsel roeren en even mee verwarmen.

Opmerkingen

De puree, makreel en mais apart serveren. Lekker met een komkommersalade.