
Gekruide makreel met taugé en mais
Lekker Gekruide makreel met taugé en mais
Ingrediënten
- 2 blikjes a 125 gram makreel in olie
- 1 Ui
- Olie
- 1/2 Theelepel Laos kruiden
- 1 Theelepel Suiker
- 1 Theelepel Sambal oelek
- 1 Theelepel djahé
- 1/2 Eetlepel Azijn
- 3 Eetlepels Ketjap manis
- 1 Blikje Blikje mais 350 gram
- 100 Gram Taugë
- 1 Pak Aardappelpuree of zelfgemaakt
Instructies
-
Maak de aardappelpuree volgens de verpakking of maak zelf een puree van gekookte aardappels, beetje peper, zout, klontje boter en een beetje melk
-
Makreel goed laten uitlekken.
-
Ui snipperen en in olie zachtjes bakken
-
Toevoegen: fijngemaakte makreel, sambal, laos, djahé, suiker, azijn, ketjap en 1/2 dl water
-
Al roerende aan de kook brengen en 8 minuten zachtjes stoven.
-
Taugé wassen en uit laten lekken. Mais warmen.
-
Taugé door makreelmengsel roeren en even mee verwarmen.
Opmerkingen
De puree, makreel en mais apart serveren. Lekker met een komkommersalade.