Pompoen rösti

Hartige koekjes van pompoen

Soort Gerecht Hoofdgerecht
Uit welk land Wereld
Keyword Pompoen rösti
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totaal bereidingstijd 15 minuten
Aantal personen 4 personen
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 600 gram pompoen geschild en grof geraspt
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • snufje nootmuskaat en mespuntje kaneel

Instructies

  1. Pel de uien en snipper ze goed fijn.

  2. Fruit ze in wat olie en laat afkoelen.

  3. Schil de pompoen en rasp grof. De keukenmachine is het makkelijkst.

  4. Nu kun je de pompoenkoekjes gaan maken.

  5. Voeg de pompoenrasp, de afgekoelde gefruite uien, de eieren, bloem, nootmuskaat en kaneel bij elkaar en meng goed. Is het te nat? voeg dan een klein beetje bloem toe.

  6. Maak er kleine koekjes van, druk een beetje plat en bak deze om en om 5 minuten in de koekenpan. Voorzichtig omdraaien dan blijven ze heel. Je kunt ze ook in de frituurpan bakken.

  7. Heerlijk met een gehaktballetje en een gemengde salade.

  8. Je kunt de pompoen ook gedeeltelijk vervangen door aardappel of pastinaak.