Een lekker hartig koekje van pompoen ter vervanging van gekookte of gebakken aardappels.

Pompoen rösti
Hartige koekjes van pompoen
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 2 uien gesnipperd
- 600 gram pompoen geschild en grof geraspt
- 3 eieren
- 2 eetlepels bloem
- snufje nootmuskaat en mespuntje kaneel
Instructies
-
Pel de uien en snipper ze goed fijn.
-
Fruit ze in wat olie en laat afkoelen.
-
Schil de pompoen en rasp grof. De keukenmachine is het makkelijkst.
-
Nu kun je de pompoenkoekjes gaan maken.
-
Voeg de pompoenrasp, de afgekoelde gefruite uien, de eieren, bloem, nootmuskaat en kaneel bij elkaar en meng goed. Is het te nat? voeg dan een klein beetje bloem toe.
-
Maak er kleine koekjes van, druk een beetje plat en bak deze om en om 5 minuten in de koekenpan. Voorzichtig omdraaien dan blijven ze heel. Je kunt ze ook in de frituurpan bakken.
-
Heerlijk met een gehaktballetje en een gemengde salade.
-
Je kunt de pompoen ook gedeeltelijk vervangen door aardappel of pastinaak.
Deze ga ik zeker eens proberen, klinkt heerlijk
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt, laat je het me weten als je het gemaakt hebt?