Romige mosterdsoep

Lekker makkelijk en pikante soep

Soort Gerecht Soep
Uit welk land Nederlands
Keyword Romige mosterdsoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totaal bereidingstijd 30 minuten
Aantal personen 4 personen
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 2 uien of sjalotjes
  • 1 prei
  • 3-4 eetlepels mosterd
  • 1 blokje bouillon kip of groente
  • zout en peper naar smaak
  • 150 ml slagroom ongezoet, ongeslagen
  • olie
  • 600 ml kokend water om het bouillonblokje in op te lossen
  • bieslook

Instructies

  1. Snijd de uien of de sjalotjes fijn.

  2. Was de prei en snijd in kleine ringen.

  3. Bak de uien en de prei samen met 2-3 eetlepels mosterd 5 minuten zachtjes in de olie.

  4. voeg 600 ml bouillon toe en kook de soep zachtjes 15-20 minuten door.

  5. Gebruik de staafmixer om alle ingrediënten klein te maken en zeef dit eventueel voor een goed glad resultaat.

  6. Roer de slagroom erdoorheen en breng zachtjes opnieuw aan de kook.

  7. Voeg naar smaak zout en peper toe en eventueel nog een eetlepel mosterd.

  8. Serveer in een mooie kom met wat fijngesneden bieslook.