Shakshuka is een heerlijk lunch gerecht uit het Midden Oosten. Je eet het met brood naar keuze. Makkelijk om te maken en gezond.

Shakshuka

Een heerlijk lunch recept

Soort Gerecht Lunch
Uit welk land Midden Oosten
Keyword Shakshuka
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totaal bereidingstijd 20 minuten
Aantal personen 4
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 1 ui in stukjes
  • 300 gram tomaatjes in stukjes
  • 2 eetlepels verse koriander fijngesneden
  • olie
  • verse peper uit de molen en wat zout
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • eetlepels water naar behoefte
  • 4 verse eieren
  • Variatie op dit recept:
  • 1 kleine venkelknol in stukjes
  • 1 paprika in stukjes (rood, geel of oranje)
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel cayennepeper

Instructies

  1. Snijd de tomaatjes en de ui in kleine stukjes. Hak de verse koriander fijn. Verhit in een koekenpan wat olie en bak de tomaat samen met de ui en de koriander zachtjes voor ongeveer 10 minuten. *

  2. Voeg de kruiden toe en een paar eetlepels water. Roer goed door.

  3. Maak 4 kuiltjes en giet daarin de eieren. Laat rustig in 5 minuten stollen.

  4. Heerlijk met brood naar keuze.

  5. Vind je het lekker om meer groente te eten ga dan vanaf deze stap * verder met dit recept

    Ingrediënten Shakshuka met venkel
  6. Voeg de gehakte knoflook toe aan de ui en tomaat samen met alle kruiden.

  7. Snijd de venkel en de paprika in stukjes. Bak deze mee tot deze ook zacht worden. Voeg een paar eetlepels water toe, tot een dikke saus.

  8. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.

  9. Maak 4 kuiltjes en giet daarin de eieren. Laat rustig in 5 minuten stollen.