Spitskool kun je bakken, wokken, roerbakken maar ook rauw eten. Het is familie van de witte kool maar wat zachter van smaak en wat sappiger en lichter verteerbaar.

Spitskoolsalade

Spitskoolsalade met wortel en banaan

Soort Gerecht Salade
Uit welk land Nederlands
Keyword Spitskoolsalade
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totaal bereidingstijd 15 minuten
Aantal personen 4 personen
Schrijver Sasja Spek

Ingrediënten

  • 1 spitskool fijn gesneden
  • 1 winterpeen geraspt
  • 2 bananen in plakjes
  • 2 a 3 eetlepels mayonaise
  • scheutje melk
  • scheutje slafix
  • 1 a 2 eetlepels kerrie naar smaak

Instructies

  1. Haal de dikke nerven uit de spitskool en snijd of rasp de rest heel fijn. Even afspoelen in een vergiet.

    Maak de winterwortel schoon en rasp.

    Snijd de bananen in plakjes. 

    Voor het sausje:

    Meng 2 a 3 eetlepels mayonaise met een scheutje melk en een scheutje slafix. Voeg naar smaak kerrie toe. 

    Meng alle ingrediënten vlak voor het serveren door elkaar dan blijft de salade lekker knapperig en fris.

× Hallo, waarmee kan ik je helpen?