Een heerlijke frisse taart met wortel en limoentopping. Hoe krijg je toch de nodige groente binnen op een verrassende manier verwerkt in een taart.

Worteltaart met limoentopping
Ingrediënten
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
- 1 snufje zout
- 500 gram wortel geraspt
- 200 gram (basterd) suiker
- 3 eieren
- 150 ml zonnebloemolie
- 1 bakje roomkaas
- 150 gram (poeder) suiker
- 1 limoen (citroen)
- (nootjes of amandelen) fijngehakt
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180 graden
-
Vet de bakvorm in
-
Rasp de wortels
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder boven een kom
-
Voeg de koek- en speculaas kruiden en het snufje zout toe aan het meel
-
Klop in een aparte kom de (basterd)suiker, eieren en olie voor ongeveer 3 minuten
-
Voeg het eiermengsel samen met de geraspte wortels (en de fijngehakte nootjes) toe aan het bakmeel en roer tot een glad beslag
-
(Voeg wat limoen of citroenrasp toe aan het beslag voor een fris accent)
-
Bak in de oven voor ongeveer 40-45 minuten tot de worteltaart gaar is
-
Voor de topping: meng de roomkaas en (poeder)suiker en voeg wat limoen of citroensap toe. Roer goed door
-
Als de taart is afgekoeld snijd je hem aan en kan de topping er op. Voor de garnering kun je wat limoen of citroenrasp gebruiken en wat fijngehakte noten.