Courgette in zoet zuur

Weet je op het laatst ook niet meer wat je met je courgettes aan moet? Maak ze in in zoetzuur.

Na ontelbare pannen courgettesoep is dit zoetzuur van courgette een verrassend nieuw recept. Op deze manier is de groente een jaar houdbaar, dus je kunt er ook op een later tijdstip van genieten.

Soort Gerecht Snack
Uit welk land Chinees

Ingrediënten

  • 1 Kilo courgette zonder zaadlijsten en in stukjes gesneden van 1,5 cm
  • 1/2 Liter witte azijn
  • 150 Gram Suiker
  • 1 Theelepel Dille
  • 2 Theelepels kurkuma
  • 1 Eetlepel mosterdzaad
  • 1 UI Versnipperen (flinke ui)
  • 1 Paprika (rood/geel of oranje) zonder zaadlijsten en in stukjes gesneden van 1,5 cm

Instructies

  1. Zet de courgette stukjes in water met 2 eetlepels zout voor ongeveer 3 uur in de koelkast.

  2. Daarna het water eraf gieten en de courgette in een pan doen met alle kruiden en azijn.

  3. Breng dit aan de kook. 

  4. Voeg de ui en de paprika toe. 

  5. Laat dit ongeveer 2 minuten zachtjes doorpruttelen. 

  6. Doe het daarna heet over in goed schoongemaakte glazen potten van +/- 350 gram inhoud. 

  7. Na 4 weken is het zoet zuur klaar voor gebruik. Heerlijk bij rijst en kip!

Opmerkingen

  • Courgette en paprika uit het pakket van 28-07-2016
  • Azijn en suiker uit een eerder pakket