Instant geluk planten

Wat een heerlijke zondag vandaag. Lekker uit kunnen slapen, ontbijten in de zon op het balkon. Met koffie, een bolletje met een omelet en geraspte kaas en een bakje aardbeien. Mjammie!

ontbijten op het balkon - basishulp

Daarna samen met de buurvrouw koffie gedronken en een een blokje om gelopen. De bouw een beetje inspecteren want over een kleine maand begint de verbouwing ook bij onze portiekflat.

We zien mooie verbeteringen en vragen ons af er misschien ook bankjes geplaatst kunnen worden op het gras naast het pad. Even lekker genieten van de natuur en een rustpunt.

Ik werd er vrolijk van om in het zonnetje te lopen. Veel mensen laten hun hondje uit en iedereen zegt wel even gedag. Dan valt het het gemis aan sociale contacten het afgelopen jaar wel extra op.

courgette en phacelia - basishulp

Daarna had ik echt zin gekregen om zelf ook bloemen en planten op mijn balkon te zetten. Ik ben begonnen met de MoestuinMaatjes te zaaien. Ook had ik een tijd geleden nog een heleboel zaadjes opgestuurd gekregen. Een mooi moment om die ook de ruimte te geven om te groeien op mijn balkon.

Met liefde zaaien

Omdat ik graag kook ben ik erg blij met alle kruiden; bieslook, wilde marjolein, selderij, citroenbasilicum, kervel, uikruid, komijn en dille. Ook heb ik courgette, wortel, sperzieboon en pluksla gezaaid. Samen met phacelia en klaproos. Met liefde gezaaid en straks hopelijk met smaak verwerken in een gerecht.

Een heel rustgevend werkje.

kruiden groente en bloemen zaaien - basishulp

Afgelopen week kwam er ook een goede kennis langs met wat takken afgeknipt van zijn laurierstruik. Deze takken hangen nu te drogen in mijn keuken. Ik ben dol op laurier. Zo verschrikkelijk lekker in heel veel verschillende gerechten. Bijvoorbeeld in stoofvlees, curry’s, rodekool en soepen.

Het blad kun je niet eten want het blijft hard. Door langere tijd mee te stoven komt de smaak goed tot zijn recht. Laurier wordt ook wel in laurierdrop gebruikt. Het is een gezond, aromatisch-bitter kruid. Ook worden er aan het kruid veel heilzame eigenschappen toegekend. Ik vind het gewoon erg lekker.

Leuk weetje: in de klassieke oudheid was laurier een symbool voor de overwinning. Overwinnaars werden getooid met een lauwerkrans, gemaakt van laurierbladeren.

laurierblad - basishulp

De laurier is een struik of boom die wel 100 jaar kan worden. Dat is wel een dankbare plant!

Voor een heerlijk recept met laurier klik je hier https://basishulp.nl/recepten/italiaans-stoofvlees-uit-de-slowcooker/

 

× Hallo, waarmee kan ik je helpen?