Weer een toekomstperspectief hebben – hoe mijn leven in korte tijd zo veranderd is

Ik neem jullie mee in vogelvlucht.

Al jaren zat ik in de bijstand. Veel mensen weten dat het voor mij een hele moeilijke periode is geweest. Maar zoals vaak in donkere tijden geeft het ook stof tot nadenken over de toekomst.

Voor mij was dat toekomstbeeld zeker helder. Ik wilde een fijn huis om in te wonen met mijn kinderen. Werken aan mijn gezondheid en mensen motiveren om met weinig geld toch gezond te eten en de weg te wijzen naar hulpverlenende instanties. Inmiddels was ik hier ervaringsdeskundige in geworden!

De volgende stap maken

Het heeft mij bijna 6 jaar gekost om uit dit diepe dal te klimmen. Afgelopen jaar was het tijd voor de volgende stap naar de toekomst.

Vaak denk ik aan mijn wensen door ze te visualiseren:

  • Uit de bijstand
  • Financieel onafhankelijk
  • Mijn kinderen een goede toekomst kunnen bieden. Zodat ook zij, als ze dit willen, kunnen studeren en hun rijbewijs halen

Op heel veel verschillende manieren heb ik hierover nagedacht en eraan gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Mijn website op orde (met grote dank aan Erik Reemst), appartement helemaal ingericht, administratie digitaliseren en zoveel mogelijk ‘gratis’ cursussen volgen via internet om maar vooral op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, naar de chiropractor en het sporten weer oppakken.

De bal gaat weer rollen

Op een gegeven moment liep ik hierin vast. Ik merkte dat iets in mij me toch bleef blokkeren. En toen kwam dat belletje van SBS6. Zij belde mij naar aanleiding van mijn interview in de NRC met de vraag of ik mee wilde doen met een nieuw tv programma. Vele gesprekken volgden en uiteindelijk ben ik gekoppeld aan ondernemer Willem Sijthoff van Sijthoff Media. Vanaf toen werd alles anders en ging de bal weer rollen!

Een tipje van de sluier licht ik op in het radio interview van afgelopen dinsdag 11 mei met Lisette Prager van PR4Media.

Ik zou zeggen; kijken allemaal naar ‘De Mol’s Hoop’ woensdag 26 mei op SBS6 om 21.30 uur en volg in deze aflevering hoe mijn leven zo positief kon veranderen.

In de tv gids

*

De Mol’s Hoop is een hulp programma. Johnny de Mol helpt gezinnen met (financiële) problemen. Johnny koppelt succesvolle ondernemers aan gezinnen die (flinke financiële) problemen hebben. De ondernemers proberen de gezinnen in tien weken tijd uit de problemen te helpen. Soms zijn de gezinnen van de ene dag op de andere in armoede terechtgekomen. Soms spelen de armoede problemen al jaren. Johnny gaat er met de ondernemers voor zorgen dat ze weer een toekomst hebben en kunnen léven in plaats van overleven. De ondernemers helpen de gezinnen niet door ze veel geld te geven, maar ze staan de gezinnen als mentor bij. Elke week stelt Johnny een succesvolle ondernemer voor aan een gezin in financiële moeilijkheden. Met hun jarenlange kennis, ervaring en hun netwerk zetten de ondernemers zich in voor het gezin.

× Hallo, waarmee kan ik je helpen?